avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... jumatate de apartament?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

jumatate de apartament?

Buna seara!As dori sa cer sfatul dvoastra in urmatoarea problema....
Doresc sa achizitionez un apartament care are doi proprietari,un cuplu ,vare au cota egala dinapartament.Dat fiind ca sotul eset in strainatate sotia vrea sa-mi vanda jumatea ei(care ar fi avansul)iar cand vine sotul sa sau restul banilor.Intrebarea mea este daca pot sa fac treaba asta fara sa am mai tarziu batai de cap,ex :sotia fuge cu banii din tara,sotul se razgandeste nu mai vinde etc.
Ar fi foarte util un sfat ,pt ca sunt foarte multi bani la mijloc.miltumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 21:31, 23 Februarie 2016
Daca sunt soti si sunt casatoriti sub regimul comunitatii legale de bunuri si au achizitionat bunul in timpul casatoriei nu poate sa vanda sotia jumatate caci sunt coproprietari devalmasi, nu exista cota parte stabilita.
Daca apartamentul a fost achizitionat inainte de casatoria sub regimul comunitatii legale au cumparat pe cote parti si atunci poate vinde.
Daca sunt casatoriti sub regimul matrimonial al separatiei de bunuri pot vinde pt ca au cumparat pe cote parti.
Oricum antecontractul se face la notar, el va va sfatui si va verifica actele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte apartament sotie cumparat inainte de casatorie JohnRomero JohnRomero Buna ziua, Sotia mea a cumparat un apartament cu credit ipotecar. Anul acesta ne-am casatorit si m-am gandit sa acopar jumatate din creditul total prin ... (vezi toată discuția)
Am un apartament cumparat inainte de casatorie si acum doresc ... Jydanul68 Jydanul68 Am un apartament cumparat inainte de casatorie si acum doresc sa o trec in acte si pe sotia mea,cum procedez? (vezi toată discuția)
Cedare parte apartament marcelutza marcelutza Buna ziua,as dori sa stiu daca pot sa-i trec fiului meu de 21ani,jumatatea mea din apartamentul pe care-l am in comun cu sotul meu.Sunt despartita in fapt de ... (vezi toată discuția)