avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie copil Anglia
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie copil Anglia

Daca o mama minora (17ani) care a mers la liceu in Romania fara intrerupere , exceptand motivele medicale , doreste sa nasca in Anglia , in ce conditii va beneficia de alocatie pentru copil? (am inteles ca in Romania se dau undeva la 700lei pentru mame eleve sau studente ) In anglia se da aceasta indemnizatie ? de ce suma va beneficia pentru copil si ce acte sunt necesare ? Mentionez ca tatal copilului lucreaza acolo de trei luni . Ei fiind necasatoriti poate naste si beneficia de alocatie acolo , ea fiind totusi minora ?

Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ContSters379576 , utilizator 22:57, 23 Februarie 2016
De născut o femeie poate naște oriunde îi sosește sorocul.
Dacă ar fi elevă de liceu în Anglia și ar fi acum gravidă minoră fiind, ar beneficia de drepturile copilului și ale mamei minore din Anglia.
Însă dacă vrea doar să nască acolo neavând nici un statul social în țara respectivă, e greu de prognozat ce decizii vor lua funcționarii de statul respectiv.
Ar putea lua alocație tatăl copilului dacă lucrează legal cu carte muncă, însă pentru asta trebuie să recunoască copilul la naștere.
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2016
ContSters379576, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie ccc pentru mama/tata elevi geanina_Prv geanina_Prv Buna ziua. Va rog sa mi spuneti daca mama este minora, nu mai merge la scoala, in luna iunie trebuie sa nasca, tatal viitorului copil este elev in ultimul an ... (vezi toată discuția)
Gravidă la 15 ani Alina.natalia Alina.natalia Am o prietenă care e gravidă în 7 luni , are 15 ani , tatăl copilului având aceeași vârstă , el vrea sa recunoasca copilul , însă mama nu știe ... (vezi toată discuția)
Custodie copil parinti necasatoriti andreea bosnea andreea bosnea buna seara , cazul meu este : am fost intr o relatie..si noi doream sa ne despartim ...dar am aflat ca sunt insarcinata in 5 saptamani ..tatal copilului nu ... (vezi toată discuția)