avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie copil parinti necasatoriti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie copil parinti necasatoriti

buna seara , cazul meu este : am fost intr o relatie..si noi doream sa ne despartim ...dar am aflat ca sunt insarcinata in 5 saptamani ..tatal copilului nu vrea sa continuam impreuna ....si imi zice ca sa nasc copilul...dupa o sa mi.l ia el obligat ..el lucreaza in anglia , iar eu nu am serviciu ...el sta cu chirie ...m.a si lovit in 3 saptamani de sarcina ,dar nu stiam ca sunt gravida ..ar avea dreptul sa imi ia copilul ? un raspuns va rog
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 16:53, 1 Februarie 2020
imi zice ca sa nasc copilul...dupa o sa mi.l ia el obligat .

Aiurea.
Intai trebuie sa il recunoasca si va veti judeca pt a se stabili felul in care veti exercita autoritatea parinteasca, locuinta copilului care va fi la dvs sigur cel putin cat va fi mic, si pensia de intretinere pe care o va plati tatal.
Dvs va trebui sa faceti dovada ca aveti unde sa va cresteti copilul si cu ce. Va ajuta parintii pana va angajati sau orice alta sursa de venit.
Adunati dovezile cu costurile sarcinii , ca ii puteti cere jumatate din aceste cheltuieli
Fiind necăsătoriți, nu funcționează prezumția de paternitate. Așadar, tatăl trebuie să recunoască copilul. Ulterior, se poate cere instanței de judecată să hotărască cu privire la autoritatea părintească, locuința copilului și cu privire la pensia de întreținere. Nu are cum să vă ia copilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului nicolettadarius nicolettadarius buna seara...As dori sa ma ajutati cresc singura un copil de 3 luni tatal nu e mentionat in certificatul de nastere,dar acuma ma ameninta ca vrea sa faca un ... (vezi toată discuția)
Paternitate Serbanflory Serbanflory Buna seara Dupa o relatie de 2 ani am ramas insarcinata cind i am vorbit de acest lucru ma parasit spunindumi chiar ca copilul nu este al lui ceea ce nu este ... (vezi toată discuția)
Bună! am și eu o întrebare. sunt necăsătorita, am nascut ... Alyssa Calin Alyssa Calin Bună! Am și eu o întrebare. Sunt necăsătorita, m nascut și copilul este trecut pe numele meu, iar la tata este dungă. Se poate ca copilul sa ramana pe ... (vezi toată discuția)