avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal politie completat la alta data - ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal politie completat la alta data - posibilitate anulare

Salut,am si o problema legata de PV
Mie mi`a fost ridicata masina de la romana pe 24.07 in parcarea de la otv..au facut aia trecere chiar inainte cu cateva zile(in urma unei campanii cum ca pietonii nu pot trece de la metrou trotuarul)si acolo am pus`o…deci cf legii nu am voie recunosc.teoretic nu ai voie in toata parcarea - 25 m de trecere pietoni interzisa stationarea-- si 25 are toata parcarea.in fine nu asta e problema.
Masina a fost ridicata pe 24.07.2009 - am si platit 8.3 mil la firma respectiva
PV de la politie l`am primit ca intocmit pe data de 27.07.2009 (mai tarziu decat ridicarea) si scrie ca in ziua de 09.07.2009 am stationat voluntar pe trecere cf xxx.Incomit in lipsa conform caseteinr.1088.
Ordonanta nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor
Art. 13
(1) Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.
Asta inseamna ca sunt in termen cu intarzierea de 3 zile.
1- As dori sa contest pv`ul ca eu chiar nu am fost acolo pe data de 09.07- presupun ca ei vor veni cu poza de pe data de 24.07 cea rea, nu va trebui ca eu sa demonstrez acolo.
2- Consider ca Politia comunitara si firma de ridicari nu au avut nici un act pentru a ridica masina pe 24 si dores sa ii dau in judecata sa imi primesc banii inapoi
Ce ar trebui sa fac.. sa obtin anularea PV`ului si apoi sa actionez in judecata Firma de ridicari sau sa actionez firma de ridicari ca a ridicat masina fara nici un document ...PV`ul avand data de 27 ?
Anexez si link cu PV :[ link extern ]
Ok.presupun ca partea cu firma care a ridicat e un alt proces.
Eu pot contesta data de 09, ei daca aduc pozele conform casetei... vor avea data de 24.Presupun ca se va anula.
Urmeaza apoi sa actionez firma in judecata ca au ridicat masina in baza unui act anulat ?

Repet eu pe 24 chiar am stationat acolo..si ei au sigur poze cu data asta.Dar au comis greseala ca au scris ca am stationat pe 09
Poate te ajuta asta cu ceva./www.avocatnet.ro/content/forum|displayTopicPage/topicID_44313/.html
In ce sector al Bucurestiului s-au intamplat toate astea?Cred ca au un site in care este explicata si aceasta procedura.
Spune si sectorul ca sunt tare curios.
Sectorul 1. In parcarea de la otv. s`a infiintat o trecere de pietoni acolo.
e cea de aici : [ link extern ]
spatele masinii fiind unde e tipul cu camasa albastra in dungi - - da e ilegal ce am facut
dar am facut asta pe 24 nu pe 9. Pe 9 eram in casa.Sunt sigur
Dispoziţiile art. 2 din H.G. nr. 147/1992, privind blocarea, ridicarea, transportul, depozitarea şi eliberarea autovehiculelor sau remorcilor staţionate neregulamentar pe drumurile publice, au fost modificate implicit prin dispoziţiile art. 216 alin. 1 din H.G. nr. 1391/2006, pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, care stabilesc competenţa exclusivă a organelor de poliţie pentru aplicarea acestei sancţiunii.
Politia dupa cum se vede in PV nu a dispus ridicarea autovehicului - conform OUG 195/2002
Art.97. - (1) În cazurile prevăzute în prezenta ordonanţă de urgenţă, poliţistul rutier dispune şi una dintre următoarele
d) ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar.
Contraventia a fost savarsita pe 24 nu pe data de 09 cum scrie in proces verbal
Procesul verbal a fost intocmit pe data de 27 cea ce inseamna conform OUG 195/2002
Art. 13
(1) Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.
Asta inseamna ca politia e in termenul de 6 luin in care putea efectua PV`ul

Consider ca pot obtine anularea - pozele politiei ca proba fiind datate cu 24 nu cu 9 cand s`a considerat efectuata contraventia
Problema e: Daca PV a fost intocmit pe 27 ..cum au ridicat masina cei de pol comunitara pe 24 - nu aveau nici un document si pol rutiera nici macar nu a dispus ridicarea masini ?
Chiar daca se confirma treaba cu nulitatea relativa si se confirma data corecta eu totusi cred ca este o problema.
Anexez: Hot primariei de sector
[ link extern ] ....

Dau in judecata firma care a ridicat pentru ce? Furt ... imbogatire fara justa cauza?
Din ce ati postat dv aici eu nu inteleg cateva lucruri sunt mai neclare pentru mine astfel:
1. In momentul in care ati sunat la firma care a ridicat masina, ei ce v-au spus ca au ridicat masina in baza la ce ?????Era semn langa trecere de ridicare daca o parcati ???
2. Daca in procesul verbal pe care l-ati primit nu este precizata expres masura ridicarii masini pot sa existe 2 explicatii:
1. Fie acest pv este pentru o alta contraventie, pe care ati savarsit-o in data de 09., si este pur si simplu o coincidenta ca a venit acum ......daca nu va amintiti sa fi savarsit asa ceva, contestati procesul verbal si cereti probarea celor mentionate in PV , pentru ca sarcina probei o au ei, nu dv. dar nu strica sa aveti si dv 1 2 martorii care sa spuna ca in data respectiva dv. si masina erati in alta parte.
2. Contraventia din 24, respectiv procesul verbal in care a fost dispusa ridicarea masini urmeaza sa vina ........

In oricare situatie dv. aveti posibilitatea legala sa cereti explicatii firmei care a ridicat masina (lucrul acesta trebuia facut atunci, sa va puna la dispozitie actele, care au stat la baza ridicarii masini dv.) daca ei au ridicat masina in baza PV pe care dv l-ati primit, cel din 09, au comis o mare ilegalitate, daca au ridicat masina in baza altui proces verbal pe care dv nu il aveti atunci e alta discutie ...............
Dar va mai intreb o data, nu cumva era semnul acela cu ridicarea masini ? Nu cumva aceste firme au contracte cu primariile si ridica masinile,? Eu din cate stiu aceste firme au agenti constatatori, care constata tot prin pv, fac poze si ridica masinile fara politie ??

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal de contraventie. zahandrei zahandrei Salutare tuturor!!! Vreau sa ma ajute cineva care a mai trecut prin situatia in care sunt eu. Azi dimineata (04.08.2009) am fost amendat de catre un echipaj ... (vezi toată discuția)
Masina ridicata de pe strada, doresc sa fac plangere contraventionala elishepherd elishepherd In data de 15.01.2011 mi-a fost ridicata masina de pe o strada din sectorul 6. Banuind motivul pentru care nu am gasit-o unde am lasat-o m-am dus la parcul de ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de dispunere a ridicarii unui autovehicul stationat neregulamentar tgm tgm Buna ziua, As dori sa ma interesez ce sanse de castig am, daca contest procesul verbal de ridicarea masinii pt stationare neregulamentara? Mentionez, ca ... (vezi toată discuția)