avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal politie completat la alta data - ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal politie completat la alta data - posibilitate anulare

Salut,am si o problema legata de PV
Mie mi`a fost ridicata masina de la romana pe 24.07 in parcarea de la otv..au facut aia trecere chiar inainte cu cateva zile(in urma unei campanii cum ca pietonii nu pot trece de la metrou trotuarul)si acolo am pus`o…deci cf legii nu am voie recunosc.teoretic nu ai voie in toata parcarea - 25 m de trecere pietoni interzisa stationarea-- si 25 are toata parcarea.in fine nu asta e problema.
Masina a fost ridicata pe 24.07.2009 - am si platit 8.3 mil la firma respectiva
PV de la politie l`am primit ca intocmit pe data de 27.07.2009 (mai tarziu decat ridicarea) si scrie ca in ziua de 09.07.2009 am stationat voluntar pe trecere cf xxx.Incomit in lipsa conform caseteinr.1088.
Ordonanta nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor
Art. 13
(1) Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.
Asta inseamna ca sunt in termen cu intarzierea de 3 zile.
1- As dori sa contest pv`ul ca eu chiar nu am fost acolo pe data de 09.07- presupun ca ei vor veni cu poza de pe data de 24.07 cea rea, nu va trebui ca eu sa demonstrez acolo.
2- Consider ca Politia comunitara si firma de ridicari nu au avut nici un act pentru a ridica masina pe 24 si dores sa ii dau in judecata sa imi primesc banii inapoi
Ce ar trebui sa fac.. sa obtin anularea PV`ului si apoi sa actionez in judecata Firma de ridicari sau sa actionez firma de ridicari ca a ridicat masina fara nici un document ...PV`ul avand data de 27 ?
Anexez si link cu PV :[ link extern ]
aveti mare dreptate @godspeed dar in speta asta ceva nu e clar logic privind lucrurile
Avem un P_V de constatare intocmit in data de 27.07.2209 pentru o fapta savarsita in 09.07.2209, unde se dispune amendarea pentru stationare neregulamentara si atat, pana aici foarte clar - amul contesta procesul verbal pe motiv ca in data de 09.07.2009 masina era in spatele blocului, P-V nu are martor asistent , etc ......
Dar dupa aia avem ridicarea masini care are loc in data de 24.07.2009, pe baza la ce ? ca eu un zic ca sigur nu pe baza P_V intocmit in data de 27.07.2009, nu are cum ........eu cred ca exista si un al 2-lea P_V prin care se dispune ridicarea masini, fie de catre un Politist comunitar fie de un agent constatator al firmei de ridicarii auto, imputernicite de HCL-uri.......

Acum m-am luminat, am citit si celalalt topic si am vazut atasat ce ati semnat cand ati ridicat masina, de la firma respectiva, si e clara situatia acum, Dv. nu aveti procesul verbal acela in baza caruia s-a dispus ridicarea masini, acesta trebuie intocmit in termen de max. 6 luni incepand cu data de 24.07.2009, si comunicat in termen de o luna de la data intocmiri .......In aceasta situatie contestati P-V care il aveti o sa castigatii ca nu au mijloc de proba, nu pot veni cu poze din 24.07.2009.....Asteptati cel mult 6 luni si daca nu primiti nici un P_V cu fapta din 24.07.2009, cu dispozitia clara complementara a ridicarii masini actionati firma in judecata
Ultima modificare: Miercuri, 5 August 2009
Analore, utilizator
Analore a scris:

aveti mare dreptate @godspeed dar in speta asta ceva nu e clar logic privind lucrurile
eu cred ca exista si un al 2-lea P_V prin care se dispune ridicarea masini, fie de catre un Politist comunitar fie de un agent constatator al firmei de ridicarii auto, imputernicite de HCL-uri.........

Si eu incercam sa-i explic acelasi lucru dlui intraveno. Conf art 2 din HG 147/1992 si firma concesionara a dreptului de ridicare are competenta de a ridica masina. Avand in vedere ca ei au datoria de a inlatura cat mai rapid vehiculului din zona interzisa stationarii, o fac spontan, fara a avea datele de identificare ale proprietarului, urmand ca acestea sa fie obtinute ulterior din baza de date autorizata. Numai atunci pot incheia PV. Ei sau oricare din organele competente mentionate in art.2 HG 147... Firma face pozele si ridica si depoziteaza masina.
Daca aveti posibilitatea (eu nu o am momentan), verificati care este regulamentul de ridicare aprobat prin acel HCL al sect,1 bucuresti si care sunt cerintele legale pentru fotografiile respective pentru a constitui proba.
Mi se pare contrar oricarei logici sau reglementari ca masina sa nu fi fost ridicata spontan in data de 09.07., ci la o data mult ulterioara. Toate acestea converg catre certitudinea ca data de 09.07 a fost trecuta eronat in PV, motiv de nulitate relativa a PV si a tuturor actelor ...accesorii acestuia.
=D> Let there be more light - Goethe
Ultima modificare: Miercuri, 5 August 2009
godspeed, utilizator
La fel am zis si eu....s-au aplicat 2 sanctiuni pentru 2 fapte distincte, una savarsita pe data de 09.07 si una pe 24.07.
Iar userul ar trebui sa faca contestatie la ambele procese verbale, daca le considera ilegal incheiate.
Dupa parerea mea s-au comis o serie de greseli dar care din pacate nu vor avantaja userul in ce sens spun asta:
Sa privim lucrurile obiectiv: 1. P_V intocmit in 27.07.2009, pentru o fapta savarsita in 09.07.2009, este nul(masina nu era acolo, lipsa martor asistent ) acest proces verbal si toate dispozitiile lui vor fi nule deci se anuleaza amenda pentru ca e singura dispusa in acest proces verbal........
2. Inca mai este timp destul sa fie intocmit P_V prin care sa se constate parcarea neregulamentara din data de 24.07.2009, si sa se dispuna ridicarea masini, in baza filmarii, Corect sau nu ce spune-ti ?

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal de contraventie. zahandrei zahandrei Salutare tuturor!!! Vreau sa ma ajute cineva care a mai trecut prin situatia in care sunt eu. Azi dimineata (04.08.2009) am fost amendat de catre un echipaj ... (vezi toată discuția)
Masina ridicata de pe strada, doresc sa fac plangere contraventionala elishepherd elishepherd In data de 15.01.2011 mi-a fost ridicata masina de pe o strada din sectorul 6. Banuind motivul pentru care nu am gasit-o unde am lasat-o m-am dus la parcul de ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de dispunere a ridicarii unui autovehicul stationat neregulamentar tgm tgm Buna ziua, As dori sa ma interesez ce sanse de castig am, daca contest procesul verbal de ridicarea masinii pt stationare neregulamentara? Mentionez, ca ... (vezi toată discuția)