avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal politie completat la alta data - ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal politie completat la alta data - posibilitate anulare

Salut,am si o problema legata de PV
Mie mi`a fost ridicata masina de la romana pe 24.07 in parcarea de la otv..au facut aia trecere chiar inainte cu cateva zile(in urma unei campanii cum ca pietonii nu pot trece de la metrou trotuarul)si acolo am pus`o…deci cf legii nu am voie recunosc.teoretic nu ai voie in toata parcarea - 25 m de trecere pietoni interzisa stationarea-- si 25 are toata parcarea.in fine nu asta e problema.
Masina a fost ridicata pe 24.07.2009 - am si platit 8.3 mil la firma respectiva
PV de la politie l`am primit ca intocmit pe data de 27.07.2009 (mai tarziu decat ridicarea) si scrie ca in ziua de 09.07.2009 am stationat voluntar pe trecere cf xxx.Incomit in lipsa conform caseteinr.1088.
Ordonanta nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor
Art. 13
(1) Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.
Asta inseamna ca sunt in termen cu intarzierea de 3 zile.
1- As dori sa contest pv`ul ca eu chiar nu am fost acolo pe data de 09.07- presupun ca ei vor veni cu poza de pe data de 24.07 cea rea, nu va trebui ca eu sa demonstrez acolo.
2- Consider ca Politia comunitara si firma de ridicari nu au avut nici un act pentru a ridica masina pe 24 si dores sa ii dau in judecata sa imi primesc banii inapoi
Ce ar trebui sa fac.. sa obtin anularea PV`ului si apoi sa actionez in judecata Firma de ridicari sau sa actionez firma de ridicari ca a ridicat masina fara nici un document ...PV`ul avand data de 27 ?
Anexez si link cu PV :[ link extern ]
In data de 09 masina a fost in fata blocului.Am fost acasa.
Ei au gresit data..in loc de 24 au scris 09. Datorita greselii doresc anularea pv.
Maine depun contestatia in felul urmator:
- starea de fapt nu este reala
-art.19 din O.G. 2/2001 care prevad:
Art.19
(1) Procesul-verbal se semneaza pe fiecare pagina de agentul constatator si de contravenient. In cazul in care contravenientul nu se afla de fata, refuza sau nu poate sa semneze, agentul constatator va face mentiune despre aceste imprejurari, care trebuie sa fie confirmate de cel putin un martor. In acest caz procesul-verbal va cuprinde si datele personale din actul de identitate al martorului si semnatura acestuia.
(2) Nu poate avea calitatea de martor un alt agent constatator.
(3) In lipsa unui martor agentul constatator va preciza motivele care au condus la incheierea procesului-verbal in acest mod.
- Art. 181. - (1) În situaţia în care fapta a fost constatată cu ajutorul unui mijloc tehnic certificat sau unui mijloc tehnic omologat şi verificat metrologic, poliţistul rutier încheie un proces-verbal de constatare a contravenţiei, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 1D, după prelucrarea înregistrărilor şi stabilirea identităţii conducătorului de vehicul.
(2) Datele de identificare a contravenientului care se consemnează în procesul-verbal de constatare a contravenţiei sunt cele comunicate, în scris, sub semnătura proprietarului sau deţinătorului legal al vehiculului”

Cred ca va fi anulat...asadar.. ii voi da in judecata pentru ce..pe cei de la firma de ridicari ?
Ultima modificare: Miercuri, 5 August 2009
intraveno, utilizator
Pai eu asta v-am intrebat , pe baza la ce v-au ridicat masina ?? ca sigur nu in baza acestui pv
pentru ce ca fapta ma refeream... imbogatire nejusta sau cum se numeste ?
eu voi avea procesul anul si faptul ca nu s`a consemnat ridicarea masinii
Asta e problema ca ridicarea masini nu a fost dispusa in baza acelui P-V.......Pentru ca daca ridicarea ar fi fost dispusa prin acel proces verbal, in momentul in care ati obtine anularea lui ati obtine anularea absoluta tuturor masurilor dispuse prin acest p-v inclusi cea aridicarii masini, deci firma ar trebui sa va inapoieze bani ca si o plata nedatorata, ...Dar va repet s-ar putea sa existe un alt proces verbal care sa constate exact acest lucru, ca masina a fost ridicata, din cate stiu eu in unele orase existe hotararii de consiliu local care permit firmelor sa contate ele ca masinile sunt in locuri in care pot fi ridicate sa intocmeasca p-v si sa ridice masina,
Oricum speta DV este ciudata, pentru ca din cate am vazut eu P_V este intocmit in 27.07 pentru o fapta savarsita in 09.07, Iar masina a fost ridicata in 24. ....
Analore a scris:

Din ce ati postat dv aici eu nu inteleg cateva lucruri sunt mai neclare pentru mine astfel:

@ Analore, baietii acestia draguti au omis sa va informeze ca acest topic a fost inceput pe topicul altui utilizator (zaha... daca imi amintesc bine) si anumite aspecte au fost discutate acolo. Mai exact pe www.avocatnet.ro/content/for...
Datorita interferentei celor doua spete distincte s-a creat o stare de confuzie si simpaticul domn intraveno a decis sa-si deschida propriul topic ,sub o alta denumire. Succes in dezlegare ;)

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal de contraventie. zahandrei zahandrei Salutare tuturor!!! Vreau sa ma ajute cineva care a mai trecut prin situatia in care sunt eu. Azi dimineata (04.08.2009) am fost amendat de catre un echipaj ... (vezi toată discuția)
Masina ridicata de pe strada, doresc sa fac plangere contraventionala elishepherd elishepherd In data de 15.01.2011 mi-a fost ridicata masina de pe o strada din sectorul 6. Banuind motivul pentru care nu am gasit-o unde am lasat-o m-am dus la parcul de ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de dispunere a ridicarii unui autovehicul stationat neregulamentar tgm tgm Buna ziua, As dori sa ma interesez ce sanse de castig am, daca contest procesul verbal de ridicarea masinii pt stationare neregulamentara? Mentionez, ca ... (vezi toată discuția)