avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Informatii venituri din chirie
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Informatii venituri din chirie

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: pentru un venit din chirie in valoare de 400 EUR/luna care ar fi toate taxele pe care ar trebui sa le platesc?
Taxele se platesc annual sau lunar? Conteaza valuta in care se face plata?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Silvia Hulpus , Consilier juridic 12:25, 24 Februarie 2016
Buna ziua,
Trebuie sa inregistrati la Anaf contractul de inchiriere si sa depuneti D220 (impozit estimativ).
Aveti doar un contract de inchiriere? (sau aveti peste 5 spatii inchiriate?)
Impozitul de 16% (daca optati pentru cheltuieli forfetare aveti o deducere de 40%) dupa care pe restul aplicati cota de impozit.
Dupa ce depuneti estimativa, veti achita trimestrial (la 3 luni).
Da, conteaza valuta, daca nu e RON, ci euro de exemplu, la estimativa se ia cursul BNR afisat de Anaf in ziua anterioara depunerii estimativei, dupa care veti depune D200...(pana in 31 martie 2016, pentru anul 2015).
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2016
Nicoleta Silvia Hulpus, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare dosar anaf paultrefu paultrefu Am primit acum câteva zile actele de la registrul comerțului pentru o intreprindere individuală(frizerie micuță la țară). Acum am fost la anaf să văd ... (vezi toată discuția)
Calcul contributie sanatate si impozit venit @marina @marina care este baza de calcul pentru impozitul pe venit si pentru contributia de sanatate la un PFA in sistem real? multumesc (vezi toată discuția)
Pfa dupa infiintare florinf69 florinf69 buna seara, sunt florin si vreau sa fac un PFA, ma ocup cu obiecte hand-made. am studiat primii pasi pentru infiintare, m-am lamurit. dar dupa ce am ... (vezi toată discuția)