avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie abuziva
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie abuziva

Buna ziua.Mentionez faptul ca am o casa propietate personala intr-o curte comuna.Terenul aferent curtii a fost vandut de catre Primaria orasului Ploiesti unei persoane.An aceea curte sunt trei imobile.Acum proprietarul terenului vrea sa construiasca pe teren un bloc cu trei etaje si ma ameninta ca daca nu semnez ca sunt de acord cu constructia da stalpii jos de electricitate ptr ca sunt pe terenul lui.Am discutat cu intermediarul propietarului si mi-a spus sa nu ma pun rau cu el si sa semnez.As dori un sfat chiar se poate construi un bloc cu trei etaje intr-o curte care este comuna ?Mai mentionez ca toate trei familiile din curte suntem amenintati!El cand a cumparat acel teren i s-a pus clauza notariala sa lase drept de servitute nefiind specificat in daca cu piciorul sau cu masina.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2016
danielachirtan, utilizator
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 16:43, 24 Februarie 2016
drumul de servitute este reglementat prin lege si difera in functie de lungime si de numarul parcelelor pe care in deserveste, in principiu ar trebui sa se asigure accesul masinilor de salubritate, Pompieri.
Cel mai corect ar fi sa discutati cu cei de la Primarie si sa solicitati lamuriri.
Primaria a vandut terenul si nu-i mai intereseaza atata timp cat i-au dat autorizatie de constructie pe acel teren,cel mai probabil i-au cumparat si pe cei de la primarie.Are un proiect de constructie iar nou ne solicita semnaturile pentru aprobarea constructiiei ,semnaturi pe care nu le-a primit iar acum vine cu amenintari .
inteleg ,dar e ciudat sa ceara semnaturile dupa eliberarea Autorizatiei de Constructie.
Am sugerat o discutie cu cei de la Primarie deoarece ei sunt cei care dau aprobarile, in plus la baza AC stau si alte avize:Pompieri,Electrica...etc si in mod normal Pompierii ar trebui sa impuna si ei anumite limite fata de proprietatile vecine, curtea comuna ar insemna ca toti proprietarii de imobile sa fie proprietari si pe teren, ceea ce inteleg ca nu ar fi in cazul de fata.
Repet ,ca Drumul de servitute trebuie sa indeplineasca anumite conditii, solicitati de la Primarie sa va prezinte documentatia ce sta la baza eliberarii Autorizatiei si sa existe si mentiunea cu suprafata lasata drept SERVITUTE.
Scucces

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este drum de acces sau nu laur2000 laur2000 Buna ziua.Am si eu o intrebare.Am cumparat o casa cu teren si cu asa zisul drum de acces.Drumul de acces ( care este trecut teren arabil in cadastru si in ... (vezi toată discuția)
Drum cu drept de servitute. e permisa montarea unui limitator de inaltime pe el? oanaen oanaen Buna ziua, Am nevoie de ajutorul dvs in urmatoarea problema: Locuiesc intr-un complex rezidential care este un pic mai departe de soseaua principala. ... (vezi toată discuția)
Speta bransament gaze - solicitare acorduri suplimentare fata de cel al investitorului initial dante1980 dante1980 In 2011 am cumparat in teren pozitionat la capatul unui drum de servitute care deserveste primele 2 loturi pe care proprietarii le.au lasat de izbeliste,pe ... (vezi toată discuția)