avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale acte necesare pentru calcul impozit locuinta ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

acte necesare pentru calcul impozit locuinta proprietar persoana fizica si un sediu pentru firma

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu o lamurire legata de actele necesare pentru calculul impozitului pe cladiri.
Eu persoana fizica am o locuinta proprietate personala si am inchiriat cu contract de comodat o anumita suprafata pentru sediu social la o firma.
De la primarie mi-a spus ca trebuie sa am un raport de la un evaluator pentru a putea stabili impozitul.
Va rog sa ma ajutati, daca puteti, cu un articol de lege sau un caz asemanator.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elenatr , utilizator 12:05, 2 Martie 2016
Buna ziua,
Firma respectiva, care are sediul social in spatiul dv. deduce cheltuieli de utilitati aferente spatiului? are activitate la sediu?
Daca raspunsul este nu la ambele intrebari, atunci impozitul se va plati la fel, fara majorari, veti completa o declaratie pe care v-o dau ei.

aveti aici un articol care va va lamuri in functie de specificatiile cazului particular in care va aflati:
[ link extern ]
Multumesc frumos nicko_sylvia.
Pe mine m-ati ajutat si am inteles. Nu stiu, daca eu o sa reusesc sa-i fac sa inteleaga cei de la primarie.
Va multumesc pentru link-ul postat, este foarte util.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie evaluata o locuinta care e si sediu social daca nu deduc cheltuielile. Ciprian68 Ciprian68 Pentru ca noua lege privind impozitul pe locuinte in functie de destinatia acestei nu este foarte clar, va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti daca trebuie ... (vezi toată discuția)
Impozite și taxe locale elaorlea elaorlea Buna ziua, Am o intrebare, daca poate sa ma lamureasca cineva.....Tatal meu este proprietarul unei case in care eu am sediu si desfasor activitate, ( avem ... (vezi toată discuția)
Firma de apartament: contract de comodat pt sediu profesional EnikoMolnar EnikoMolnar Buna ziua, am o nelamurire cu privire la plata impozitului pe cladiri. Am un SRL infiintat in propria locuinta iar in contractul de comodat s-a specificat ... (vezi toată discuția)