avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel ordin de protectie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel ordin de protectie

ce pot face in apel daca nu mi s-a acordat ordin de protectie si nu au fost luate in considerare probele?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 20:43, 24 Februarie 2016
Raportându-va la motivarea sentintei de catre instanta de fond urmeaza sa formulati apel si sa invederati in apel motivele juridice si faptice ce nu au fost avute in vedere de prima instanta la pronuntarea solutiei sau intepretarea gresita a probelor administrate in fond urmând ca pe baza motivelor invederate de dvs instanta de apel sa dispuna admiterea sau respingerea apelului.
Practic, instanta de la fond nu v-a considerat in pericol iminent. Nu aveti sanse in apel decat daca veti dovedi perpetuarea pericolului si veti aduce noi probe de abuz exercitat intre pronuntarea fondului si judecata apelului. Ordinul de protectie are un caracter urgent si se judeca pe un pericol iminent. A va judeca in apel pe ceva ce s-a produs cu 6 luni in urma, fara sa aratati repetitivitatea, are mici sanse de izbanda.
Probe noi în calea de atac? Nu cred.. e ca și cum hot e atacata ca nelegala/ netemeinica pt ca instanta nu a prevazut ca "bărbatul" va continua sa fie agresiv intre fond și apel..
sunt admisibile probele noi in apel :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model apel lorelai1 lorelai1 ma ajuta cineva cu un model de apel?nu am vazut in viata mea (vezi toată discuția)
Cum atac o decizie a curþii de apel? romeoiasi romeoiasi M-am judecat pe fond cat si pe Apel - recurs . Am contestat o decizie a unei institutii pentru anulare instanta de fond a respins actiunea. Am facut recurs ... (vezi toată discuția)
Ajutor michy michy dak un om este condamnat definitiv intr-un dosar penal fara probe unde poti face reclamatie la noi in tara....judecatori nu condamna dupa probe ei condamna ... (vezi toată discuția)