Buna ziua, as avea nevoie de niste informatii, mama si tatal meu au avut o casatorie de 7 ani (1992-1999) rezultand doi copii, eu si sora mea(suntem majori) in urma consumului de alcool si multe episoade de violenta fizica, mama s-a despartit de tata, mutandu-se la bunicii mei(parintii materni ai mamei). El intre timp, s-a recasatorit, rezultand alti doi copii. Mama a plecat in strainatate, sa munceasca pentru mine si pentru sora mea. Timp de 17 ani nu am avut nici un sprijin financiar de la el, anul asta m-a sunat cerandu-mi numarul de telefon al mamei pentru depunere divort respectiv acceptare divort. Am primit o instiintare de dosarul de divort astazi, dar la motive sunt total numai minciuni. As dori sa stiu, daca se poate sa ne obtinem drepturile pentru perioada in care am fost minori, si pentru toata suferinta provocata? Multumesc anticipat.
Și urgenta unde e? Nu au avut parte de intretinere 17 ani și a devenit brusc, urgenta?
Depuneti cerere acum în instanță pt stabilirea unei pensii, asta neavând nicio legătură cu divortul parintilor dvs, nu trebuie sa așteptați.
@katokata, tastatura dvs e la fel de încăpățânata ca a mea, la dvs scrie " ați" cu cratima.
Doar dacă a început scoala...ieri, ori situatia dateaza de 17 ani, iar cel mic e major de 3 ani. De unde urgenta ?!
Și dacă va e greu, lăsați-vă :D
@wrek, pensia se va acorda de la data depunerii cererii, veti lua din urma indiferent cat va dura procesul. Problema e ca pensia va fi mica, daca salariul lui pe cartea de munca e mic. 1/2 din salariul lui net va fi impartit la 4 copii.
Divort fara minor.
Adryanus
Buna ma numesc Adrian si sunt elev in cls X , parintii mei divorteaza pe cale judecatoreasca si primul proces este pe data de 11 sep. 2012 , iar eu pe data de ... (vezi toată discuția)