Va rog, daca se poate sa imi spuneti ce trebuie sa fac pentru a obtine certificatul de divort al tatalui meu. Mentionez ca in prezent este incadrat la cel mai mare grad de handicap, cu atac cerebral, imobilizat din cauza paraliziei, dar si a piciorului taiat. (handicap neuro-motor)
Am nevoie de acest certificat de divort pentru ca este necesar sa ii schimbam buletinul, el avand buletinul vechi pe care scie scrie casatorit. Neavand buletinul reinoit, nu putem face nici un demers pentru a-l ajuta si a-i face ordine in probleme. Avand acest grad de handicap, ar putea fi scutit de impozite si taxe la stat.
Casatoria a fost desfacuta la Calarasi, iar el are domiciliul in arad din anul 197si ceva, nu stiu exact.
Fosta sotie nu vrea sa imi spuna exact in ce an a primit hotatrarea de divort iar eu nu stiu cui si cum trebuie sa ma adresez .#-o
Va multumesc anticipat!
Cu stima,
Mihaela
Va adresati serviciului de stare civila unde a avut loc casatoria si solicitati sa va comunice mentiunile facute pe marginea actului de casatorie la ramanerea definitiva si irevocalila a hotararii de divort, respectiv nr sentintei civile prin care s-a pronuntat divortul, anul pronuntarii, instanta care a pronuntat divortul, etc. Cu aceste date mergeti la instanta care a pronunțat divortul și solicitati legalizarea unei copii de pe hotararea de divort indicata.
In baza hotararii de divort tatal dvs. isi poate schimba buletinul.
Copil cu handicap
yo_aura
Am si eu o intrebare.Daca sunt in divort si am copil minor care are grad grav de handicap si in prima hotarare mi s-a incredintat ca minorul sa ramana la mine ... (vezi toată discuția)