avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... redeschidere dosar penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

redeschidere dosar penal

Procurorul de caz a clasat solutia de NUP într-un dosar penal.
Prim-procurorul a mentinut solutia clasata de procurorul de caz.
Judecatorul de camera preliminara a mentinut solutiile procurorilor, plangerea impotriva ordonantelor procurorilor mi-a fost respinsa ca nefondata.

Avand in vedere situatia de mai sus, pot cere redeschiderea dosarului penal, sau redeschiderea urmaririi penale daca am probe noi ce nu au fost cunoscute de catre procurori si judecator in momentul cand au clasat solutia anterioara pe probele de la dosar din trecut?
Cel mai recent răspuns: Just-drept , utilizator 10:20, 31 Martie 2016
Just-drept a scris:

eusaisapte a scris:

Eu n-am auzit niciodata de un magistrat sanctionat judiciar.

Nu recomand sa faceti plangeri penale si cereri de recuzare magistratilor daca nu stiti ce faceti. E periculos

Probabil ca avocatul Razvan cand a spus ca magistratul poate fi sanctionat cu amenda judiciara, se referea la faptul ca CSM poate sa-l sanctioneze cu o amenda disciplinara pe un magistrat. Ramane sa vedem ce explicatii ne ofera dl. avocat Razvan.

In ce consta pericolul daca cineva face o plangere penala sau cereri de recuzare unui magistrat?

:-/

O sa incerce sa va reduca la tacere asa cum au incercat impotriva mea prin trei dosare avand obiectele punerea sub interdictie, internarea nevoluntara la psihiatrie si obligarea la tratament medical. Eu le-am anulat pe toate ca nefondate si inadmisibile insa mi s-a parut foarte dificil, mai ales ca nici un avocat nu stia speta, desi mai degraba erau intimidati de grupul infractional organizat local al asa-zisilor magistrati. De aceea va zic ca trebuie sa aveti puternice cunostinte teoretice sau macar capacitatea de invatare rapida

Depinde si de cat de compromitatoare e plangerea pentru ei...

patrascu razvan a scris:

Nu la magistrat m-am referit, am raspuns in urma acestei intrebari.
oare nu vor considera ca un asemenea om care introduce un nr nelimitat de plangeri impotriva unor magistrati este dus cu pluta

1. In realitate introduci o singura plangere, iar ce e nelimitat e dreptul accesului liber la justitie. In mod ironic victimele deseori sucomba intentiei ilicite a propriilor agresori, deoarece:

2. conformitate sociala = schizofrenie paranoida, sau frica nefondata de ostracizare care determina tulturarea antisociala de personalitate cu aspect delirant, sau in termeni laici, halucinatia ca intreaga societate e corupta si trebuie sa fii la fel de corupt sa nu fii ostracizat. Acesti suferinzi pot fi confundati cu persoanele labile psihice

Contrazice-ti-ma :D
:((

Am primit ordonanta de la prim-procuroarea Parchetului, mi s-a respins cererea de redeschidere a dosarului penal.

Sunt nemultumit de solutie, in ordonanta, am vazut ca prim-procuroarea a evitat multe motive care erau exentiale pentru redeschiderea dosarului penal in vederea aflarii adevarului.
Vreau sa atac aceasta ordonanta, insa nu stiu unde sa o atac, deoarece in respectiva ordonanta a prim-procuroarei, nu mi s-a indicat formula: ,,Impotriva acestei solutii puteti face plangere in 20 de zile la ......?......''
Impotriva acestei ordonante, unde pot depune plangere? La instanta sau la procuror general?

Ordonanta de respingere a cererii de redeschidere dosar penal a fost emisa de catre prim-procuroarea parchetului de pe langa judecatorie.
Conform CPP nu exista cale de atac.
patrascu razvan a scris:

Conform CPP nu exista cale de atac.

Cum asa? De ce nu exista cale de atac si la ordonantele de respingere a cererilor de redeschidere a dosarelor penale?
Daca exista motive noi si intemeiate ce nu au fost cunoscute anterior la solutionarea cazului, si, care pot schimba solutia anterioara prin dovedirea existentei a noilor probe doveditoare depuse la cererea de redeschidere a dosarului penal, iar prim-procuroarea respinge prin aceasta ordonanta cererea de redeschidere a dosarului penal, iar eu nu sunt multumit de solutia adoptata, cu toate ca exista motive noi, de ce sa nu am o cale de atac la solutia adoptata in aceasta ordonanta?
:(( #-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este nevoie sa sesizez curtea constitutionala din nou daca s-a pronuntat asupra aceluiasi text de lege din cpp vechi? eusaisapte eusaisapte 1. Vreau sa atac direct in instanta ordonanta de respingerea plangerii impotriva actelor procurorului formulata cf. art. 339 din CPP, formulata impotriva ... (vezi toată discuția)
Pot sa fac plangere in instanta impotriva solutiei procurorului general?? aidu aidu P.G. respins cererea de recuzare pe care am formulat-o impotriva procurorului de caz. Pot sa contest in instanta masura?? (vezi toată discuția)
Atac in instanta refuzul redeschiderii dosarului? aidu aidu Procurorul de caz a clasat plangerea - fapta nu exista. Procurorul general a respins plangerea impotriva ordonantei de clasare - retinand insa ca fapta nu e ... (vezi toată discuția)