avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PROGRAM VIZITA MINOR
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PROGRAM VIZITA MINOR

buna ziua. va rog sa imi spuneti daca dupa terminarea unui proces pt stabilirea paternitatii, tatal poate sa ia minorul in varsta de un an si doua luni la domiciliul sau, dat fiind varsta frageda a minorului si faptul ca minorul nu il cunoaste deloc pe tata.
se pare ca este necesar un al doilea proces, intentat de data aceasta de tata pentru a-si vedea copilul.
mentionez ca tatal nu s-a interesat deloc de minor pana nu s-a facut testul adn, adresandu-i chiar insulte triviale indirect prin mama la telefon (din pacate fara martori) iar dintr-o data pozeaza in tatal perfect. multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: 25Maria23 , utilizator 18:21, 26 Februarie 2016
Tatal poate face o actiune ptr stabilirea de legaturi personale (sau chiar incredintare) si autoritate parentala comuna. Dvoastra puteti cere intretinere, separat sau prin reconventionala la actiunea tatalui.
Asa pozeaza toti din frustrare sau doar ca sa faca rau mamei. Depinde ce scrie in Hotarare. Are dreptul la legaturi cu copilul? Scrie ca il poate lua sau vedea dupa un anumit program stabilit de instanta?
multumesc de raspuns. inca nu s-a terminat procesul de stabilire al paternitatii dar tatal si-a exprimat dorinta la telefon sa poate sa il viziteze sau daca nu i se permite la domiciliul minorului ( si al mamei) sa il poata lua la domiciliul lui chiar si 2-3 ore. intrebarea ar fi daca instanta ar putea aproba ca minorul sa fie luat dat fiind ca are doar un an si doua luni? sau scrie in lege de la ce varsta poate fi luat?
Maria, mai usor, altfel riscati sa fiti stearsa ca atac la muuuulte persoane, Userul nu ne-a spus decat ca s-a stabilit ca, din greseala (?), domnul e tatal copilului. Daca va simtiti in stare sa cereti dezvoltari ptr continuari pertinente, e ok. Altfel, v-as ruga sa va abtineti de la generalizari.
Iaca..nici nu-i gata macar. Despre ce vorbim? Orice copil care a terminat cu alaptatul neaparat la san, poate fi luat de la mama, macar ptr 2 ore. Daca mama se arata decenta, ii va permite tatalui sa-si dragaleasca copilul in mediul lui, asigurand discretia necesara.

Alte discuții în legătură

Doresc sa imi iau copilul langa mine djpadrecito88 djpadrecito88 Buna seara ! Se da urmatoarea situatie. O femeie a nascut un copil , tatal natural a decedat la scurt timp si nu a ma apucat sa il recunoasca. Fortata ... (vezi toată discuția)
Incredintare minori popescu bianca daniela popescu bianca daniela Vreau sa stiu daca exista posibilitatea de a fi incredintati minorii mamei, in cazul in care aceasta, a parasit Romaina in martie 2010 pentru a munci in ... (vezi toată discuția)
Dreptul de vizitare a minorului pina la solutionarea divortului ... george razvan george razvan Buna seara ... Sunt in divort cu sotia primul termen il avem in 31-01-2011 in prezent copilul nostru in varsta de 4 ani locuiesti cu mama sa ,imi interzice ... (vezi toată discuția)