avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PROGRAM VIZITA MINOR
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PROGRAM VIZITA MINOR

buna ziua. va rog sa imi spuneti daca dupa terminarea unui proces pt stabilirea paternitatii, tatal poate sa ia minorul in varsta de un an si doua luni la domiciliul sau, dat fiind varsta frageda a minorului si faptul ca minorul nu il cunoaste deloc pe tata.
se pare ca este necesar un al doilea proces, intentat de data aceasta de tata pentru a-si vedea copilul.
mentionez ca tatal nu s-a interesat deloc de minor pana nu s-a facut testul adn, adresandu-i chiar insulte triviale indirect prin mama la telefon (din pacate fara martori) iar dintr-o data pozeaza in tatal perfect. multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: 25Maria23 , utilizator 18:21, 26 Februarie 2016
shomo a scris:

Maria, mai usor, altfel riscati sa fiti stearsa ca atac la muuuulte persoane.

Imi pare rau, nu am dorit sa va atac.
[Atunci asa sa fie de acum inainte. Multumesc.]

@costingh

Daca si-a exprimat dorinta la telefon, poate sa ramana cu ea sanatos. Daca il ia e posibil sa nu-l mai aduca inapoi, nu aveti de ce sa-i dati copilul la domiciliul lui. Depinde si de om.

Atata timp cat nu a cerut in instanta, nu poate sa-l ia decat daca il dati dvs. In ceea ce priveste luarea la domiciliul lui la 1 an, este mai greu dar s-au mai dat astfel de decizii. Depinde mult de avocatul pe care il aveti. Daca vreti unul bun, va ajut cu placere.

Se pare ca deocamdata nici nu este trecut pe certificatul de nastere al copilului, nu-i asa? Daca acum copilul are liniuta in dreptul tatalui domnul nu are nici un drept si nici dvs. nu aveti nici o obligatie.

Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2016
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa imi iau copilul langa mine djpadrecito88 djpadrecito88 Buna seara ! Se da urmatoarea situatie. O femeie a nascut un copil , tatal natural a decedat la scurt timp si nu a ma apucat sa il recunoasca. Fortata ... (vezi toată discuția)
Incredintare minori popescu bianca daniela popescu bianca daniela Vreau sa stiu daca exista posibilitatea de a fi incredintati minorii mamei, in cazul in care aceasta, a parasit Romaina in martie 2010 pentru a munci in ... (vezi toată discuția)
Dreptul de vizitare a minorului pina la solutionarea divortului ... george razvan george razvan Buna seara ... Sunt in divort cu sotia primul termen il avem in 31-01-2011 in prezent copilul nostru in varsta de 4 ani locuiesti cu mama sa ,imi interzice ... (vezi toată discuția)