Platesc pensie alimentara ptr un copil. acesta implineste 25 de ani in aprilie 2016.
Actualmente este pe undeva prin Danemarca. la studii sau la munca , nu pot sa stiu exact ce face acolo. Ce ar trebui sa fac ptr a anula plata pensiei?...Cum pot afla daca lucreaza sau nu?
Trimiteți copilului dvs un email prin care să-i solicitați să facă dovada continuării studiilor. În cazul în care acesta nu face această dovadă, dvs aveți dreptul să încetați plățile după ce copilul împlinește 25 ani. Dacă copilul mai studiază dvs trebuie să plătiți pensia până la vârsta de 26 ani, așa cum prevede legea și este menționat și în sentință.
Multumesc,
Dar daca copilul face studii dar si lucreaza in acelasi timp, cum se considera, platesc sau nu?
Ar trebuie cumva sa i cer sa mi dovedeasca ambele lucruri?...si ca continua studiile si ca nu lucreaza?
Nu contează dacă lucrează, contează dacă este în nevoie. Este o chestiune de dovadă a situației de fapt. Întrebați-l dacă lucrează, cât câștigă și care sunt cheltuielile lui curente, eventual să atașeze și o dovadă în acest sens (puțin probabil să primiți răspuns), iar cu aceste date puteți iniția o acțiune pentru reducerea pensiei de întreținere.
Pensie major
jully3tt3
Buna ziua !
Am platit pensie alimentara copilului pana la implinirea varstei de 18 ani si inca vreo 2 luni dupa aceasta stiind ca este la scoala. Din iunie am ... (vezi toată discuția)