avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediul medical in sarcina
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediul medical in sarcina

Pana la cate luni de sarcina mi se poate da concediu medical fara sa fie "afectate" cele 126 de zile(de leuzie). ?
Auzisem pana la 7 luni. Eu am eact 24 de saptamani. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Oana_Pascu , utilizator 06:42, 29 Februarie 2016
Cu 63 de zile inainte de data prezumata a nasterii se acorda concediul de sarcina (nu se acorda un alt concediu medical).
Ma refer daca de exemplu imi da medicul de familie concediu medical pt o gripa,pana la cate luni nu se scad din cele 126 de zile. Asta era intrebarea mea. am dpn ul pe 19 iunie.
Buna dimineata,

Durata concediului de sarcina si lauzie nu este afectata de durata altor tipuri de concedii de incapacitate temporara de munca, deci este independent de acestea din urma.

In situatia in care pe parcursul ultimelor 12 luni nu ati mai beneficiat de concediu medical, vi se pot acorda 90 de zile de concediu pentru care nu este nevoie de viza medicului expert al asigurarilor sociale de sanatate (din care 30 de zile de catre medicul de familie si 60 de zile de catre medicul specialist), iar in caz de necesitate, concediul medical poate fi prelungit peste cele 90 de zile cu avizul medicului expert al asigurarilor sociale, pana la un maxim de 183 de zile. Daca ati mai beneficiat de zile de CM, acestea se scad din cele 90, respectiv 183 de zile de care vorbeam, ramanandu-va la dispozitie diferenta.

Intrucat data preconizata a nasterii este 19.06.2016, iar in concediu prenatal puteti intra incepand cu saptamana 31 de sarcina, respectiv in data de 17.04.2016, puteti lua fara nicio problema 49 de zile de concediu medical in acest interval. Insa, avand in vedere faptul ca legea prevede posibilitatea de a compensa intre ele duratele concediului pre si post natal (cu limitarea de a respecta durata minima de 42 de zile a concediului postnatal), ati putea lua concediu medical (cele 90 de zile) chiar incepand de astazi (presupunem) si pana pe data de 28.06.2016 (36 de saptamani si 6 zile de sarcina), urmand a intra in prenatal incepand cu saptamana 37 de sarcina (29.05.2016). In acest caz, durata concediului prenatal ar fi de 21 de zile, iar a celui post-natal de 105 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul prenatal si concediile medicale din perioada sarcinii Hellene04 Hellene04 As dori sa-mi spuneti - daca eu sunt in a 30 a saptamana de sarcina, cand pot legal sa intru in concediu prenatal? In baza carei prevederi legale? Si inca ... (vezi toată discuția)
Numar zile de concediu medical noa noa Cate zile de concediu medical se pot acorda in decursul unui an pana la comisia de examinare? (vezi toată discuția)
Concediu medical dupa concediu postnatal loredanaailioaei loredanaailioaei Buna ziua, Am si eu urmatoarea intrebare: dupa terminarea celor 126 zile de concediu prenatal + postnatal, exista posibilitatea intrarii in concediu medical ... (vezi toată discuția)