avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Expirare contract, recuperare bani
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Expirare contract, recuperare bani

Buna ziua,
Am incheiat in urma cu mai bine de doua luni un contract pentru realizarea unui geam termopan, termenul contractual a fost depasit cu mult si doresc recuperarea banilor.
Exista un cadru legal prin care firma este obligata sa imi returneze suma de bani intr-un anumit timp limita de la data in care am anuntat ca imi doresc banii inapoi ?
Care este acestat?

Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Februarie 2016
LiNUtzu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Silvia Hulpus , Consilier juridic 22:09, 27 Februarie 2016
Cred ca trebuie sa faceti o plangere penala la politie pentru inselaciune. La mijloc era un fost angajat probabil care a incasat nicte bani fara sa presteze nici un serviciu.Se practica.
La masuratori a venit chiar patronul firmei, este in cunostinta de cauza. Am incercat sa vorbesc zilele astea cu el dar ma ignora, nu sta de vorba si paraseste firma.
Am facut si o reclamatie la ANPC.
Firma are un termen de returnare a banilor de la data in care clientul a cerut incheierea unui contract expirat?
Buna seara,
Din punctul meu de vedere, nu este vorba de o inselaciune (daca firma are vreo problema cu vreun angajat, e problema lor), dumneavoastra ati semnat un contract, din care au izvorat niste obligatii pe care firma nu si le-a respectat. (+plangerile penale se solutioneaza dupa ani de zile, daca nu veti rezolva amiabil, mai bine mergeti in instanta)
Nu exista un termen stabilit printr-o lege pentru ce intrebati dv. dar acolo in contract nu ati stipulat ce se va intampla daca una din parti (in cauza firma) nu isi respecta obligatiile? Nu ati prevazut niste penalitati de intarziere, sau restituirea avansului in termen de, etc....
Dv cum ati cerut "incheierea contractului"? le-ati facut o notificare scrisa, oficiala, inregistrata la firma respectiva, prin care sa-i puteti si pune in intarziere?
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Februarie 2016
Nicoleta Silvia Hulpus, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este in regula un contract in care sa nu se specifice prea multe informatii, iar cand am primit produsul sa constat ca nu coincide cu ce am stabilit initial? vdingo11 vdingo11 Buna ziua. Am si eu o problema pe care sper sa o rezolv fara mare bataie de cap dar am nevoie de niste sfaturi de la persoane care stiu cat de cat legile in ... (vezi toată discuția)
Inselaciune termopane Bighydeva Bighydeva Buna ziua, am si eu o mare problema, am montat geamuri termopan cu o firma acum o luna iar usa de la balcon nu se deschide, au fost de 2 ori sa o repare plus 2 ... (vezi toată discuția)
Returnare bani termopane Ana24M Ana24M In prezent, blocul in care locuiesc se afla in curs de reabilitare termica. Cineva mi-a spus, la un moment dat, ca proprietarilor care vor sa-si pastreze ... (vezi toată discuția)