avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Salar
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Salar

Buna ziua,
Este legal ca angajatorul să iși oprească din salariul Brut și taxele care l-e are el de plătit? ex. la un salariu de 2700 oprește atât taxele care l-e plătești tu ca angajat cât și taxele care l-e plătește el ca angajator.
Cel mai recent răspuns: tud0r , utilizator 17:00, 28 Februarie 2016
Nu este legal ce face acel angajator.

At.40 C.mun.
...
(2) Angajatorului in revin, in principal, urmatoarele obligatii:
....
f) sa plateasca toate contributiile si impozitele aflate in sarcina sa, precum si sa retina si sa vireze contributiile si impozitele datorate de salariati, in conditiile legii;
.....


Puteti sesiza ITM-ulsi/sau ANAF-ul.
Mulțumesc pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul mi-a retinut din drepturile salariale si contributiile pe care trebuia sa le plateasca el la stat vs99teo vs99teo Va rog sa-mi spuneti daca este legal ca angajatorul sa achite contributiile pe care trebuie sa le plateasca el la stat din drepturile mele salariale. ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate StaElena StaElena Bună seara legal cât ar trebui sa plătesc contribuții la stat (sănătate, șomaj și pensii)la un program de 4 ore, sunt angajata la un salon numai ca ... (vezi toată discuția)
Impozit pe drepturile salariale si celelalte drepturi obtinute in instanta cosmina_p cosmina_p Am castigat in instanta drepturile salariale si celelalte drepturi din perioada in care am avut cim suspendat. Cum pot obliga angajatorul sa plateasca ... (vezi toată discuția)