Rog a mă ajuta cu răspunsul la două probleme:
1. care este termenul legal a Biroul Ex. Jud. pentru a vira suma poprită din salariu în contul debitorului.
Sunt într-o situație în care de 2 ani și 6 luni angajatorul îmi oprește 500 lei din dreptul salarial, ca urmare a unei popririi - BEJ. Creditorul fiind întrebat prin adresa dacă a primit banii, îmi comunică scris că nu a primit suma poprită, continuând în a mă înpovara mai mult, prin a percepe dobândă la întreaga sumă executată.
2. BEJ m-a executat silit prin alt Birou Ex. Jud. pentru suma de 80 lei (reprezentând fotocopii documente dosar), iar acest ultim executor mi-a poprit din salariu 150 lei - două luni, fără a-mi fi adus la cunoștință documentele care au stat la baza acestei ultime executări. După ce am discutat la telefon cu acesta, mi-a spus ca a trimis corespondența la veche adresa. I-am explicat că primul executor avea cunoștință de noul meu domiciliu (deoarece vechiul domiciliu a fost vândut prin vânzare directă chiar la el în birou) apoi la câteva zile i-am trimis fax și lui, debitorului și angajatorului meu, noua mea carte de identitate cu noul domiciliu.
După ce i-am trimis un email, acest ultim executor mi-a trimis doar încheierea cu închidere dosar executare, fără însă să-mi trimită și actele care au stat la baza dosarului de executare.
Vă rog, spuneti-mi dacă aceste activități a Biroului Ex Jud. se pliază pe prevederile codului penal? Care ar fi încadrarea.
Dacă se confirmă, nu cred ca aceste Birouri Ex. Jud. fac cinste UNEJ.