avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Termen legal BEJ pentru virarea sumei poprite in ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Termen legal BEJ pentru virarea sumei poprite in contul creditorului

Rog a mă ajuta cu răspunsul la două probleme:
1. care este termenul legal a Biroul Ex. Jud. pentru a vira suma poprită din salariu în contul debitorului.
Sunt într-o situație în care de 2 ani și 6 luni angajatorul îmi oprește 500 lei din dreptul salarial, ca urmare a unei popririi - BEJ. Creditorul fiind întrebat prin adresa dacă a primit banii, îmi comunică scris că nu a primit suma poprită, continuând în a mă înpovara mai mult, prin a percepe dobândă la întreaga sumă executată.
2. BEJ m-a executat silit prin alt Birou Ex. Jud. pentru suma de 80 lei (reprezentând fotocopii documente dosar), iar acest ultim executor mi-a poprit din salariu 150 lei - două luni, fără a-mi fi adus la cunoștință documentele care au stat la baza acestei ultime executări. După ce am discutat la telefon cu acesta, mi-a spus ca a trimis corespondența la veche adresa. I-am explicat că primul executor avea cunoștință de noul meu domiciliu (deoarece vechiul domiciliu a fost vândut prin vânzare directă chiar la el în birou) apoi la câteva zile i-am trimis fax și lui, debitorului și angajatorului meu, noua mea carte de identitate cu noul domiciliu.
După ce i-am trimis un email, acest ultim executor mi-a trimis doar încheierea cu închidere dosar executare, fără însă să-mi trimită și actele care au stat la baza dosarului de executare.
Vă rog, spuneti-mi dacă aceste activități a Biroului Ex Jud. se pliază pe prevederile codului penal? Care ar fi încadrarea.
Dacă se confirmă, nu cred ca aceste Birouri Ex. Jud. fac cinste UNEJ.

Cel mai recent răspuns: Daniela Gratiela , Alte profesii 22:17, 5 Martie 2016
care este termenul legal a Biroul Ex. Jud. pentru a vira suma poprită din salariu în contul debitorului?
am fost informat ca potrivit prevederilor art 788 cod procedura civila, ar fi de 30 zile.
Daca aveti alte lamuriri imi sunt necesare in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de executare silita teodorescu_mgv@yahoo.com teodorescu_mgv@yahoo.com buna ziua, vin si eu cu o intrebare, am o executare silita de 3.265 lei din care cheltuieli de executare 987 lei, am solicitat biroului de executare documente ... (vezi toată discuția)
Refuz inchidere cont bancar dupa incheiere dosar executare Austin Austin Buna ziua, am o problema in care stiu ca am dreptate conform legii, insa nu stiu cum sa actionez. Am avut un card facut in 2004 la un credit doar cu buletinul ... (vezi toată discuția)
Probleme dupa o executare silita Austin Austin Buna ziua, am o problema in care nu stiu cum sa actionez. Am avut un card facut in 2004 la un credit doar cu buletinul (eram mai mic si prost pe vremea aia). ... (vezi toată discuția)