avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din hypermarket
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din hypermarket

Buna seara,
Am patit-o in sera asta. Am fost cu iubita mea la Carrefoure, iar aceasta a sustras in geanta niste bijuterii (in fine - bijoux-uri), de aproximativ 500 de lei. Eu ma invarteam prin magazin sa iau tampenii si le-am vazut in cos, si i-am zis sa ke lase ca n-avem bani. M-am mai invartit sa iau cateva lucruri, si au disparut. Am zis ca le-a pus inapoi. La casa ne-a oprit de la securitate. Nu au piuit: o prinsese pe camera. Am achitat alea din banii de chirie, fiindca reprezentantul magazinului a zis ca asa nu mai actioneaza ei in judecata.

Acum stau in fata sectiei de politie si astept, eu nefiind implicat.

Acum stiu ca a gresit (este la prima abatere), stiu ca poate trebuia si eu sa ma prind ca are geanta cam plina....in fine stiu multe dupa fapt. Acum nici nu stiu daca era mai bine sa zic ca am eram si eu..ca poate era mai bine pentru ea.

Dar ce ma intereseaza cel mai tare este ce risca? Risca dosar penal? Amenda (daca da, intre cat si cat)? Este cazul sa chem un avocat? Cred ca deja a dat declaratie...

Va rog sa ma ajutati si pe mine, ca ma gandesc la viitorul ei si la cum da un dosar penal daca nu esti "smecher". Ca daca esti..nu ala conteaza.

Va multunesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:00, 2 Martie 2016
Politia se sesizeaza din oficiu, nu e necesara plangerea lor.
De fel nu se cheamă politia dacă se achita bunurile.

Putea sa nu le achite ca s-a recuperat prejudiciul.

Cred ca are dreptul sa dea bijuteriile înapoi și sa își ia banii.
Parca a intrat în vigoare legea în acest sens.

Au obținut vânzarea prin inducerea în eroare a cumpărătorului.
Nu as mai sta sa ma discut cu magazinul. Si politistii i-au spus in masina ca nu mai era cazul sa le plateasca daca nu a iesit din incinta cu ele, si ca in majoritate cazurilor daca se achita produsele nu mai este chemata politia - si asta mi-a confirmat si o cunostinta care lucreaza in domeniu. Daca eram de alte origini poate scapa - asa n-am vorbit aceiasi limba cu cei din magazin. Oricum n-am nici o dovada ca mi-au spus treaba respectiva, si nici ca le-am cumparat de la ei. Au pastrat bonul produselor, mie lasandu-mi bonul constatator, pe care l-au facut inainte. Sper totusi sa se tina cont de faptul ca au fost platite produsele.
Acum astept sa fie chemata sa vedem ce o sa fie: amenda, cazier. Mai rau sper sa nu fie totusi, fiindca a cooperat si n-am facut scandal.

As vrea sa stiu daca sunt sanse reale sa scape fara cazier si intre ce sume ar fi amenda respectiva. Ma intereseaza destul de tare fiindca sunt sigur ca s-a lecuit de asa "sport" (in ghilimele, ca este prima data), iar un cazier atarna destul de greu in lumea civilizata.

Va multumesc pentru raspunsuri!
Nu se mai da amenda acum.
De patit nu ar păți sa aibă cazier dacă se finalizează rapid urmărirea penala.
Conform noii legi nu se știe ce va fi...
Iti pot spune experienta mea proprie. In 2012 am sustras niste stick-uri USB dintr-un hypermarket in mai multe ocazii. In cele din urma am fost prins in fapt si a fost chemata politia. Atunci am intrat la furt calificat si pedeapsa era de la 3 la 15 ani sau amenda administrativa de pana la 1000 de lei.

Pentru ca fapta mea (cea in care am fost prins in fapt) nu reprezenta un pericol social, s-a decis neincheperea urmaririi penale si am primit 600 de lei amenda administrativa. Pentru celalalte fapte s-a decis neinceperea urmaririi penale chiar daca le-am recunoscut din lipsa de dovezi. Acum nu stiu daca imi apare amenda adminstrativa in cazier pentru ca nu am avut loc de munca avand venituri din drepturi de autor.

Sper ca nu apare in cazier, poate domnii avocati ne lumineaza cu privire la acest aspect. Problema este ca la vremea acea era in vigoare vechiul cod penal. Dupa noul cod nu stiu daca se mai solutioneaza astfel de cazuri cu amenda administrativa.

Alte discuții în legătură

Furt din magazin - consecinte Maria2121 Maria2121 Buna ziua...am si eu o problema. Am fost intr-un supermarket si am sustras niste produse cosmetice fara sa le platesc,bagandu-le in geanta. La iesirea din ... (vezi toată discuția)
Cica:''furt calificat''...ce inseamna?! ana333 ana333 Buna....sunt disperata...va rog ma puteti ajuta....in urma cu ceva timp am fost intr-un hypermarket si mi-am achizitionat cateva bunuri...am dat si pe la ... (vezi toată discuția)
Furt fara constatare politie ContSters378642 ContSters378642 am facut o mare tampenie saptamana trecuta intr-un supermarket din germania, in cabina de proba mi-a venit stralucita idee sa pun in geanta cateva din ... (vezi toată discuția)