avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Folosirea cardului de firma in alte scopuri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Folosirea cardului de firma in alte scopuri

Buna seara! Am lucrat la o firma de transport ca sofer de tir doua luni, 8zile cursa de proba si dupa aia o luna si 3 saptamani cursa comunitate in europa, intro luna jumate au plecat 3din5 soferide la firma pt ca sefu ii retinea sume importante de euro din decont sub diferite pretecste aberante, vazand acest lucru am banuit ca si eu voi pati la fel, am alimentat cu cardul firmei un alt tir din afara firmei provcand un prejudiciu de 1050.00euro, am venit acasa si am predat camionu la sefu si am facut decontu la acea data sefu nu stia de prejudiciu creat, la decont sefu mia retinut 515euro sub diferite motiva aberante, am semnat decontu. Cand se afla de prejudiciu creat ce pot pati legal?
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: lucian981 , utilizator 10:11, 21 Ianuarie 2018
Va multumesc pt raspuns!
Am incercat sa negociez un termen mai lung de plata dar sefu nu asteapta mai mult de 01.05.si in plus cum am scris mai inainte nu vrea sa asume ca daca respect intelegerea nu va depune plangere. Daca va depune plangere penala, intelegerea amiabila inlatura raspunderea penala?
Va multumdesc anticipat
Parerea mea ca plangere penala oricum depune, este bine insa sa acoperiti prejudiciul, este posibil astfel in faza de UP sa se dispuna o solutie de renuntare la urmarire penala sau va conta in momentul individualizarii pedepsei, daca ajungeti sa fiti trimis in judecata. Va recomand incheierea unui acord de mediere in acest sens. Daca se va retine delapidare, acordul de mediere nu are ca efect inlaturarea raspunderii penale.
Va multumesc pt raspuns d-l Patrascu!
Iam cerut factura cu suma prejudiciata si nu vrea sa dea nu-mi spune nici suma exacta al prejudiciului creat spune ca e in jur de 800euro, am renegociat termenu de plata, dar nu vrea sa accepte nici un fel de declaratie notariala de intelegere amiabila.
Vazand ca nu e tocmai corect, am fost la ANAF sa verific daca a achitat atributile pt mine si am constatat urmatoarele; Am CM incepand cu data de 11.12.2015 pana 25.02.2016,pe luna decembrie nu apare nimic nici la ANAF nici la casa de pensie, la ANAF apare pe luna Ianuarie si Februarie, venit impozabil de 533ron cu impozit de 85ron, iar la Casa de Pensie apare pe luna Ianuarie venit realizat 998ron nr zile lucrate 19, iar pe luna februarie nu apare nimic, mentionez ca am foct plecat in cursa in afara in europa in perioadele; 11.12.2015-
18.12.2015 / 03.01.2016 - 20.02.2016, consider cu nu mi-sa platit darile corespunzator.
In situatia de fata cum pot sa procedez? Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Va multumesc anticipat!
Revin cu o intrebare la cazul meu.
Pt infractiunea de Delapidare se poate dispune arestul preventiv?
Va multumesc anticipat!
Se poate dispune, dar nu cred sa se ajunga acolo.

Alte discuții în legătură

Furt din gestiune andre23 andre23 buna ziua sunt angajata la o benzinarie si astazi mi s-a spus de catre sef ca sunt concediata si ca va depune plangere pentru furt deoarece unele produse nu ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de furt nefondata nita_liviu nita_liviu M-am angajat legal la un magazin cu bauturi alcoolice imbuteliate in luna februarie. Nu am preluat gestiunea cu inventar cu ar fi fost normal, mi-a spus sa ... (vezi toată discuția)
Denunt penal - urgent joint_teller joint_teller Buna ziua, Am si eu o problema. Am lucrat intr-un loc unde spre rusinea mea am facut niste mici fraude descoperite ulterior de conducere. Am fost sanctionat ... (vezi toată discuția)