avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Stare de Recidiva
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Stare de Recidiva

Exista posibilitatea ca procurorul sau judecatorul sa declare scoatere de sub urmarire penala sau ceva asemanator pentru o situatie de recidiva, prima fapta conducere sub influenta alcool pedepsita cu 1 an inchisoare cu suspendare si 3 ani incercare si a doua fapta conducere cu numere rosii expirate de 3 zile? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: dovahkiin , utilizator 19:06, 1 Martie 2016
Avand in vedere faptul ca ati comis o alta fapta penala in timpul termenului de incercare, este putin probabil sa obtineti o solutie de clasare sau de renuntare la urmarirea penala.
Intrucat a doua fapta a fost savarsita cu intentie, se va retine recidiva si, ca atare,este posibil sa nu obtineti o solutie de clasare sau renuntare la urmarirea penala.
Nu se va retine recidiva postcondamnatorie ci pluralitatea intermediara.

O situatie favorabila ar fi in cazul in care nu ati fi propietarul masinii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recidiva? bogosianu bogosianu Buna seara! cetateanul x a comis in urma cu mai multi ani, infractiunea de conducere fara permis...a executat ,in urma cu 6 ani, o condamnare de 1 an si 1/2 ... (vezi toată discuția)
Numere roșii expirate de 2 zile Vml9 Vml9 Bună ziua, acum 2 seri am fost prins de un echipaj de politie cu numerele rosii expirate de 2 zile.. Eu nu am știut ca numerele sunt expirate pentru ca nu m ... (vezi toată discuția)
Recidiva gap-adi gap-adi in 2005 am avut o condamnare cu suspendare de 2 ani in 2008 am avut un accident auto fara victime dar cu alcool peste limita admisa (vezi toată discuția)