manea_laura a scris:
Buna seara!
Ma numesc Manea Laura,am 31 ani si sunt insarcinata (trei luni);am 3 ani vechime la firma la care lucrez.Incepand cu 01.06.2009 mi s-a marit salariul de la 1000 -1100 ron (venitul net).Data estimata a nasterii este 20 ianuarie 2010.
Intrebari:
1.Daca intru in concediu prenatal incepand cu 01 12.2009,care este platit cu 85% din net?,imi va afecta media veniturilor pe ultimele 6 luni,implicit suma pe care o voi primi cand voi intra in concediu pentru ingrijirea copilului?Concediu prenatal intra in cele 6 luni de calcul?
2.Daca nu mi-am luat concediu de odihna in 2009,acesta poate fi adaugat ca si suma la media veniturilor pe ultimele 6 luni,pentru calculul indemnizatiei?Cineva m-a sfatuit sa nu-mi iau C.O. ca sa pot lua o indemnizatie mai mare?!
Va multumesc!
1. Daca intrati in concediu pre si postnatal incepand cu data de 01.12.2009, media va fi ultimile 6 luni si va recomand sa beneficiati de toate cele 126 de zile, indiferent ce spune angajatorul, pentru ca indemnizatia este aproape de salariul brut, adica 85 % din media pe ultimile 6 luni.
2.Concediu de odihna va recomnad sa-l luati pana sa beneficiati de concediu prenatal, pentru ca nu poate fi compensat, asa cum a spus si colegul meu.
3. Pentru concediu ingrijire copil, aveti media celpor 12 luni inclusiv luna cand ati nascut.
4. Va recomand sa instiintati angajatorul ca sunteti insarcinata, adeverinta de la medicul de familie sau de specialitate plus cerea Dvs.
Sarcina usoara va doresc, si daca mai aveti probleme, apelati cu incedere la acest site.