avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Forme de angajare fara plata?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Forme de angajare fara plata?

Buna ziua, am urmatoarea situatie:
Un candidat pentru postul de mecanic auto in service, inainte de a fi angajat, este dispus sa vina o luna sa invete, fara a fi platit, apoi sa se incheie CIM pentru plata prestatiei.
As dori sa va intreb ce forma legala de angajareneremunerata exista, dar totusi sa fie si firma in legalitate, fiindca nu as dori sa se inteleaga ca vrem sa il platim la negru. El nu vrea sa fie platit in prima luna,este dispus sa invete si sa capete oarece experienta. Va rog sa-mi spuneti ce variante legale exita?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:59, 1 Martie 2016
Nu exista asa ceva prevazut in legislatie, forme de angajare fara plata.

Societatile comerciale nu pot incheia contracte de voluntariat.

In speta, se poate incheia un c.i.m. pe durata determinata de o luna , cu timp partial sau norma intreaga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Forma legala de angajare fara salarizare anut_ella anut_ella Buna ziua, Am terminat facultatea in 2012 si am fost angajata pana in iulie 2013. Doresc sa ma angajez dar fara sa fiu remunerata pentru cateva luni. Exista ... (vezi toată discuția)
Voluntariat legal alexandranecula alexandranecula Buna ziua, As dori sa stiu daca exista vreo forma legala prin care as putea sa lucrez fara plata, sub forma de voluntariat sau internship la o firma de ... (vezi toată discuția)
Angajare asistent medical pensionar wellis wellis Ce as dori eu sa stiu:cum pot sa o iau pe mama mea(asistent medical in pensie de batranete) sa lucreze cu mine in cabinet medical, fara sa ii fac contract de ... (vezi toată discuția)