Am formulat doua petitii catre CSM privitor la modul in care au fost solutionate doua dosare, unul de catre parchet si altul de catre o instanta de judecata si am depus dovezile necesare. CSM refuza sa raspunda. Unde ma pot adresa ca sa pot obliga CSM sa formuleze raspuns?
Vă trebuie toate dovezile asupra faptului că ați transmis într-adevăr acele sesizări. Atenție la termene, de regulă sunt de 30 de zile, dar pot fi mai mici sau mai mari. Ca regulă de calcul, se adaugă 2 zile la termen, adică dacă e vorba de un termen de 30 de zile, în a 33-a zi de când a primit petiția dumneavoastră, s-a întârziat deja cu o zi răspunsul. Dacă ultima zi cade într-o zi de sâmbătă sau duminică (sau sărbătoare legală), se prelungește și mai mult acest termen.
Includeți în argumentație și următoarele prevederi:
• Art. 51, alin (4) din Constituția României prevede obligația autorităţilor publice să răspundă la petiţii în termenele şi în condiţiile stabilite potrivit legii;
• Art. 2 din Ordonanța nr. 27/2002 definește petiția ca fiind cererea, reclamaţia, sesizarea sau propunerea formulată în scris sau prin e-mail, pe care un cetăţean ori o organizaţie legal constituită o poate adresa autorităţilor publice centrale şi locale (...);
• Art. 8, alin. (1) din Ordonanața nr. 27/2002 prevede obțigația autorităţilor şi instituţiilor publice sesizate să comunice petiționarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiţiei, răspunsul, indiferent dacă soluţia este favorabilă sau nefavorabilă;
Sesizare csm-ij
clyde2010
Am sesizat CSM-Inspectia judiciara acum cca.4 luni. Acum 1 luna am revenit,sa mi se comunice modul de rezolvare a sesizarii si eventual stadiul rezolutiei pe ... (vezi toată discuția)