avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Declaratiile suspectului in calitate de martor, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Declaratiile suspectului in calitate de martor, raspunderea pentru marturie mincinoasa

Daca unui suspect i s-a luat declaratie in calitate de martor, raspunde pentru savarsirea Marturiei mincinoase?

Am observat ca suspectului i s-au luat declaratii in calitate de martor, astfel incat pe formularul tipizat apare si in titlu aceasta, si ca i s-a atras atentia ca raspunde pentru Marturia mincinoasa daca minte, si asupra art. 120, 125 si art. 130 din CPP, si a si semnat in calitate de martor si depus juramantul la fel... dar are calitatea de suspect (nu stiu daca s-a continuat urmarirea penala de fapt)

La randul meu intr-un dosar pe care l-am castigat desi eram clar suspect, am fost adus cu mandat de aducere in calitate de martor, desi ca parte in proces eram suspect... la DNA am fast audiat ca martor desi eram parte vatamata (asta stiu ca se poate)

Acel suspect a savarsit Falsul in declaratii, pentru care fac plangere... declar ca a savarsit si Marturia mincinoasa?
Cel mai recent răspuns: SANTIER , utilizator 21:56, 2 Martie 2016
V-am mai spus.
Sa fim seriosi cu art 118 NCPP.

Nu suntem in SUA ci in Romania...

In principal, acest text de lege constituie o garantie obligatorie necesara la nivel normativ dar in realitate este vorba de ceva care sa dea o pista organului de urmarire penala ca sa stie in ce directie sa o apuce cu investigatiile pe persoana suspecta care recunoaste savarsirea faptei in calitate de martor.
Buna seara!

Legat de onorariu...imi puteti transmite niste tarife sa le spunem medii, si superioare in acest domeniu (penal) - Intr-adevar si serviciile, impllicatiile aparatorilor sunt mai mult sau mai putin conditionate de acest lucru. Sigur, depinde de speta, insa ma intereseaza pur informativ.

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in declaratii la politist aidu aidu Am citit declaratia data de faptuitor (persoana impotriva careia am formulat plangere penala pt inselaciune) organelor de cercetare. In acea declaratie a ... (vezi toată discuția)
Martor..autoincriminarea LucianAlexandru LucianAlexandru Buna! Am fost condamnat si am executat o pedeapsa de un an si zece luni..dupa un an de cand m-am eliberat am fost citat ca martor pentru un act material din ... (vezi toată discuția)
Ce va face instanta + ce va pati un martor mincinos ? oanaportar oanaportar - daca intr-un dosar civil sau penal un martor audiat da o Declaratie in fata unei instante de judecata iar dupa un Termen, dupa audierea acestuia, na din ... (vezi toată discuția)