avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Depunerea inscrisurilor la o plangere adresata CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Depunerea inscrisurilor la o plangere adresata CEDO

Va rog mult sa imi spuneti daca mai pot depune ulterior ceva inscrisuri la plangere intrucat nu detin toate inscrisurile si daca nu depun cererea pierd termenul . Pot depune inscrisuri ulterior transmiterii cererii la cedo ? Daca trimit fara un inscris pertinent poate fi respnsa ca inadmisibila cererea?
Va multumesc mult .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:55, 6 Martie 2016
shomo a scris:

Conditiile de admisibilitate nu au legatura cu inscrisurile cat cu problema in sine. Abia dupa admisibilitatea de pricipiu vi se vor cere/puteti trimite inscrisuri suplimentare.
In prima faza e necesar sa aratati epuizarea cailor de atac si aplicarea in termen. Apoi sa va iterati problema ref la acele hotarari. E un formular.


Stimat forumist,

Așa cum v-a scris și colegul meu freeelis, cererea adresată Curții Europene se va depune cu toate actele necesare.

Nu neg faptul că, în trecutul apropiat, Curtea Europeană a Drepturilor Omului era departe de a fi atinsă de formalism, neimpunând condiții dure de redactare a cererii. Dar aceast lucru s-a schimbat.

În acest moment, formalismul Curții este chiar exagerat, din motive pe care eu, unul, aș zice că nu le înțeleg, sau, mai bine zis, chiar dacă înțeleg politica generatoare a acestor motive, nu consider că această politică ar trebui să existe în domeniul drepturilor omului.

Oricum, nu intenționez să devin off-topic. Revenind, deci, la obiectul discuției, depunerea tuturor documentelor ,odată cu aplicația, este obligatorie și are consecințe asupra admisibilității cererii.

Astfel,
1. pentru a fi analizată, o aplicație trebuie să fie depusă completă, cu toate actele doveditoare;
2. dacă nu se depune în acest mod, Curtea va refuza să analizeze cererea;
3. pe de altă parte, termenul de 6 luni prevăzut de Convenție de la exercitarea căilor de atac, este un termen de decădere, sancțiunea nerespectării termenului fiind inadmisibilitatea cererii.
4. nu în ultimul rând, cererea incompletă nu întrerupe curgerea termenului de 6 luni.

Prin urmare, să spunem că se introduce, în cele 6 luni, o aplicație incompletă. Curtea va răspunde, în câteva luni, că aplicața nu cuprindea toate actele necesare și că nu poate analiza o astfel de cerere incompletă.

Prin urmare, ce va putea face aplicantul? Să depună o nouă cerere, însoțită de toate actele necesare. Dar, în acest caz, un timp îndelungat s-a scurs și există cele mai multe șanse ca termenul de 6 luni să fie depășit.

Singurul răspuns este, deci, următorul: o cerere se depune completă, însăoțită de toate actele necesare. Punct.

Cu stimă.
Ultima modificare: Vineri, 4 Martie 2016
andreigrigoriu, moderator
Da, mea culpa. M-am mai uitat si eu, dupa ce am fost corect combatut de freelis. Destul de ingrijorator, pare pur si simplu o descurajare. De curand am vazut si o decizie a Curtii data in 2016 ptr o plangere din 2010. Cat despre spetele judecate ptr Ro, remarc ca marea majoritate sunt pe cauze penale. Nu stiu daca gresesc dar, cel putin din ce am citit, Curtea nu (mai) intra in hotararile judecatoresti, urmarind mai degraba urmarirea respectarii drepturilor omului ulterior respectivelor hotarari.
As fi fost si eu interesat de o asemenea plangere referitor la nerespectarea drepturilor tatilor divortati in ceea ce priveste copiii lor.
Exista posibilitatea unei plangeri colective, aceasta insemnand iterarea de cazuri definitive dar care, foarte probabil, vor fi trecut de termenul de 6 luni?
Principala problema pe care o aveti este aceea ca daca nu aveti toate inscrisurile si iesiti din termen este de preferat sa sesizati CEDO decat sa nu o sesizati.

O alta mare problema este aceea ca daca nu primiti numar de dosar nu puteti trimite restul inscrisurilor.
Este posibil sa va fie respinsa cererea mai inainte de a primi numar de dosar.

Singura varianta in cazul dvs. este aceea sa precizati ca nu aveti toate inscrisurile si sa incercati sa precizati acest lucru urmand sa trimiteti restul inscrisurilor dupa ce primiti numarul de dosar.

Nu cred ca aveti alta varianta in cazul dat.

Conteaza foarte mult si daca cererea pare sa fie admisibila si sa treaca de faza inadmisibilitatii conform motivarii in fapt si in drept.
Dupa parerea mea, orice instanta impartiala sau orice judecator impartial, daca observa ca au avut loc anumite incalcari si exista posibilitatea de a se depune anumite inscrisuri intr-un termen rezonabil este posibil sa va acorde aceasta sansa.
Va trebui si sa explicati motivele pentru care nu puteti depune toate inscrisurile la momentul sesizarii Curtii Europene.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Martie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va multumesc tuturor pentru efortul de a raspude. Am depus toate inscrisurile ce sunt necesare a le avea in vedere curtea la analiza admisibilitaii acestei cereri. O intrebare mai am . Sesizarea cedo in speta este ptr incalcarea in opinia mea aart 6 intrucat nu mi s-a admis ca mijloc de proba o expertiza solictata de mine intr-o cauaza penela.
INTREBARE> In raport de care data se va calcula termenul de 6 luni intrucat in speta am trei ipoteze:
1 Data de 03.09.2015 , la aceasta data a avut loc pronuntarea .
2Data la care mi-a fost comunicat dispozitivul sentintei penale 14.10.2015
3 Data de 12.02.2016 cand am cerut sa imi elibereze in fotocopii sentinta pronuntat la data de 3.09.2015 in integralitatea ei.
Va dati seama ca pana nu analizam considerentele acestei sentinte nu aveam ce critici sa formulez in plangerea de la cedo.
Aceasta plangere am depusa la data de 03.03.2016 la posta cu confirmare de primire pentru a fi in termenul de 6 luni calculat in raport de 03.09.2015 de la pronuntare.
Termenul de adresare la CEDO este de 6 luni de la data ultimei decizii interne definitive, perioadă care începe să curgă din ziua în care reclamantul sau reprezentantul său au cunoscut existența deciziei definitive.

Vedeti aceste discutii
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedo, etape Maria_1980 Maria_1980 Buna ziua, As dori sa stiu care sunt etapele prin care se poate face o plangere la CEDO si in cat timp se solutioneaza acestea? Va multumesc (vezi toată discuția)
Cedo - necesitatea completarii formularului emiliana emiliana La CEDO pot trimite o plangere initiala, ca sa ma inscriu in termen? Adica sa nu completez inca formularul tip. Avocatul meu spune ca apoi dupa ce primesc ... (vezi toată discuția)
Cedo Maria_1980 Maria_1980 Se poate face plangere la CEDO impotriva unei hotarari definitive de la ICCJ, in urma unui proces penal, si daca da in cat timp s-ar solutiona? Multumesc! (vezi toată discuția)