Buna ziua,
am si eu o intrebare in legatura cu calcularea pensiei socrului meu dupa un stagiu complet de cotizare si cum se calculeaza cate puncte a strans .
Mai exact in 2 martie 2007 a primit decizia de pensionare pentru limita de varsta cu un stagiu complet de cotizare de 46 de ani 7luni si25 de zile din care 18 ani 10 luni si 5 zile sunt lucrati in gr II stablindu-se ca a realizat 48.95533 puncte si punctajul mediu anual de 1.49863 . problema intervine la gr.II deoarece din adeverinta care i-a fost eliberata de societatea unde a lucrat are un total in gr.II de 29 ani 7 luni si 18 zile iar la o alta societate a avut si acolo 5 ani lucrati tot in grII deci un total de 34 de ani lucrati in aceasta grupa iar dumnealor i-au trecut pe decizie un pic mai mult de jumatate din acesti ani. Vreau sa mentionez ca salariul l-a avut destul de bunicel deoarece avea sporuri care il ridicau si de aceea mi se pare ca a fost neindreptatit cand i sa acordat pensia .
Ce vreau sa intreb, este :
1.Mai pot cere o reanalizare a dosarului de pensie dupa ,atatia ani?
2.Este corect ca dupa efectuarea stagiului complet de cotizare de aproape 47 de
ani sa aiba doar 1,49 puncte ?
3.In legatura cu gr.II ce mai poate face pentru a fi luati toti ani in calcul si daca s-ar lua in calcul l-ar ajuta la marirea punctului de pensie?
Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.
Va multumesc pt. raspuns dar am omis ceva! Anii lucrati in grupa II-a trebuie sa fie in procent de 100 la% ca sa fie luati in considerare??pentru ca vreo cinci si cateva luni ii are trecuti cu procent de 70 la % pe adeverinta eliberata de una dintre intreprinderi ,acestia se calculeaza altfel?
Multumesc!!
Va multumesc pt toate raspunsurile , deci practic lui trebuia sa-i creasca punctul de pensie daca are toti anii acestia in gr.II-a chiar daca cei 5 ani sunt cu procent de 70 la % el are un total de 34 de ani si ceva numai in gr. II-a nu 19 si 10 luni cat i-au trecut ei pe decizie.