avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie la limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie la limita de varsta

Buna ziua,
am si eu o intrebare in legatura cu calcularea pensiei socrului meu dupa un stagiu complet de cotizare si cum se calculeaza cate puncte a strans .
Mai exact in 2 martie 2007 a primit decizia de pensionare pentru limita de varsta cu un stagiu complet de cotizare de 46 de ani 7luni si25 de zile din care 18 ani 10 luni si 5 zile sunt lucrati in gr II stablindu-se ca a realizat 48.95533 puncte si punctajul mediu anual de 1.49863 . problema intervine la gr.II deoarece din adeverinta care i-a fost eliberata de societatea unde a lucrat are un total in gr.II de 29 ani 7 luni si 18 zile iar la o alta societate a avut si acolo 5 ani lucrati tot in grII deci un total de 34 de ani lucrati in aceasta grupa iar dumnealor i-au trecut pe decizie un pic mai mult de jumatate din acesti ani. Vreau sa mentionez ca salariul l-a avut destul de bunicel deoarece avea sporuri care il ridicau si de aceea mi se pare ca a fost neindreptatit cand i sa acordat pensia .
Ce vreau sa intreb, este :
1.Mai pot cere o reanalizare a dosarului de pensie dupa ,atatia ani?
2.Este corect ca dupa efectuarea stagiului complet de cotizare de aproape 47 de
ani sa aiba doar 1,49 puncte ?
3.In legatura cu gr.II ce mai poate face pentru a fi luati toti ani in calcul si daca s-ar lua in calcul l-ar ajuta la marirea punctului de pensie?

Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: jhon73 , utilizator 17:35, 17 Martie 2016
Va multumesc pt. raspuns dar am omis ceva! Anii lucrati in grupa II-a trebuie sa fie in procent de 100 la% ca sa fie luati in considerare??pentru ca vreo cinci si cateva luni ii are trecuti cu procent de 70 la % pe adeverinta eliberata de una dintre intreprinderi ,acestia se calculeaza altfel?
Multumesc!!
Are influenta la reducerea varstei si stagiul aferent.
Se transforma in 100%.
Va multumesc pt toate raspunsurile , deci practic lui trebuia sa-i creasca punctul de pensie daca are toti anii acestia in gr.II-a chiar daca cei 5 ani sunt cu procent de 70 la % el are un total de 34 de ani si ceva numai in gr. II-a nu 19 si 10 luni cat i-au trecut ei pe decizie.
Majorarea punctajului se acorda pentru toti anii de grupa.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta standard de pensionare si calculul punctului de pensie ALEXANDRA TAN ALEXANDRA TAN Sex :M Data nasterii:23.11.1953 Reducerea varstei standard de pensionare cu 15 ani conditii speciale de munca si legilor speciale astfel a fost pensionat la ... (vezi toată discuția)
Decizie pensionare 2010 oanna8 oanna8 Buna ziua! As dori sa ma ajutati in urmatoarea situatie: barbat nascut in 09.09.1954, pensionat in septembrie 2010 cu o pensie de 1139 lei. Date din decizia ... (vezi toată discuția)
Am 34 ani si 4 luni de stagiu complect de cotizare , iar 46 ani ... Bibi29 Bibi29 Am 34 ani si 4 luni de stagiu complect de cotizare , iar 46 ani si 7 luni si 22 zile de stagiu total de cotizare realizat. Numar total de puncte realizat este ... (vezi toată discuția)