Buna ziua, de 26 de ani mama mea si fratii sai au intrat in posesia terenului mostenit de la mama lor (care a fost luat in trecut de CAP) au facut cerere de retrocedare acum 26 de ani si nici pana acum nu li s-a dat titlul de propietate desi stapanesc terenul, au platit impozit, si au facut si masuratoarea topo.
Intrebarea mea este daca se pot adresa in tribunal invocand uzucapiunea / desi stapanesc acest teren nu il pot impartii legal intre fratii si titlul mai are de asteptat pt ca primaria nu are bani pt masuratori/ deci s-ar putea inlocui acest titlu cu o hotarare in instanta de constatare a posesiei de buna credinta /
multumesc pt raspuns
Sfatul meu este sa formulati cerere de chemare in judecata impotriva autoritatii publice invocand dispozitiile legii speciale privind retrocedarea. Actiunea este scutita de taxa judiciara de timbru. Poate platiti dumneavoastra la primarie masuratorile.
Este discutabil daca se aplica uzucapiunea in situatia dumneavoastra. Depinde daca terenul este in proprietatea publica sau privata a statului. Terenurile din proprietatea publica a statului nu se pot uzucapa. Oricum ar trebui sa treaca 30 de ani, nu 26. Si taxa de timbru este mult mai mare, se plateste la valoare.