avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Companie in Insolventa
Discuție deschisă în Executare silită

Companie in Insolventa

Am detinut un SRL pana anul trecut la care aveam un credit de investitii si o linie de credit garantate atat cu bunurile achizitionate precum si garantie personala . Inainte de inceperea procesului de insolventa , ceruta de catre institutia financiara, am intentat un proces pentru clauze si comisioane abuzive care . In urma prezentarii in fata judecatorului s-a decis inceperea procedurii de faliment simplificat, decizie care a dus la anularea procesului intentat in numele companiei contra institutiei financiare.
1. Intrebare: Pana la definitivarea procedurii de faliment, mai exista cai legale de atacare a procedurii de executare formulata de institutia financiara si a clauzelor acestora?
2. Daca nu exista, ulterior dupa finalizarea falimentului, se poate face ceva pe cale civila, intrucat creditele sunt garantate cu averea personala?
Cel mai recent răspuns: ancut75 , utilizator 21:00, 2 Martie 2016
Nu ati facut Recurs? Daca mai sunteti in termenul de recurs puteti sa incercati prin intermediul recursului sa explicati si sa dovediti faptul ca dvs ati fost si administrator si girant.

Nu ati facut nici contestatie impotriva cererii de insolventa? Contestaţia se poate face în termen de 5 zile de la comunicarea către debitor a copiei de pe cererea creditorilor de deschiderea a procedurii, comunicare pe care o face judecătorul-sindic în termen de 48 de ore de la primirea acestei cereri

Daca nu ati facut nici Recurs, nici contestatie impotriva cererii de insolventa? CRED ca mai puteti face contestatie la executare silita, cand va incepe executarea silita impotriva dvs, in calitate de girant, invocand faptul ca, creanta pusa in executare nu este certa, lichida si exigibila, deoarece titlul pus in executare respectiv ctr de credit contine clauze abuzive, iar sumele puse in executare in temeiul acestor clauze sunt nule! (plus perimarea executarii si prescriptia daca e cazul)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare garantie ipotecara firma in insolventa cris 40 cris 40 Buna seara, Am urmatoarea problema :planul de reorganizare a fost respins ,ca urmare voi intra in procedura falimentului.[b]Din nefericire unul din credite ... (vezi toată discuția)
Perimare contestatie la executare noul cod de procedura civila vlad99 vlad99 Buna seara. Am o problema la care sper sa ma ajutati sa gasesc o solutie. In fapt, in anul 2013 am promovat o contestatie la executare impotriva unui creditor ... (vezi toată discuția)
Executare silita, va rog sa inteleg si eu impexvladel impexvladel Am garantat cu apartamentul pentru o ruda la un credit pe firma. Am inteles ca firma e la tribunal cu proces de faliment. In situatia mea mai sunt alte 3 ... (vezi toată discuția)