avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Membrii Comitetului Executiv al unei Asociatii sunt cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Membrii Comitetului Executiv al unei Asociatii sunt cu numar par -> sedinta nestatutara ?

Se poate considera nestatutara o sedinta a unui Comitet Executiv al unei Asociatii de Proprietari in care s-a scris: "au participat si votat 6 membri din 8 ... şedinţa e statutara..." ?
Se poate cere nulitatea acelei sedinte, impreuna cu Deciziile luate acolo, multe fiind foarte importante ?
Stiu ca in Legea 230 din 2007 se specifica faptul că numărul membrilor din C.E. trebuie să fie impar, iar deciziile luate in Comitetul Executiv nu pot fi luate dacă numărul membrilor e par: 2, 4, 6, 8 ...
Obligatoriu de respectat este dispozitia in vigoare referitoare la numarul impar de membrii ai comitetului executiv
Aspectul ca asociatia dv de proprietari detine comitet executiv cu numar par de membri constituie incalcarea dispozitiei in vigoare,iar deciziile adoptate de catre un comitet executiv care nu respecta dispozitiile in vigoare nu pot fi apreciate ca temeinice si legale
ana_1 a scris:
Stiu ca in Legea 230 din 2007 se specifica faptul că numărul membrilor din C.E. trebuie să fie impar,

Ati citit corect legea si este adevarat ca adunarea generala trebuie sa aleaga un numar impar de membri in comitetul executiv, comitet din careface parte si presedintele.
iar deciziile luate in Comitetul Executiv nu pot fi luate dacă numărul membrilor e par: 2, 4, 6, 8 ...

Nu. Asta nu scrie in lege. In lege se precizeaza ca decizile se iau cu votul majoritatii membrilor comitetului care participa la sedinta de comitet. Iar tot in lege se precizeza ca sedinta de comitet este statutara si se pot lua decizii daca la acea sedinta participa jumatate plus unul din numarul membrilor comitetului. Nu conteaza daca numarul celor prezenti la sedinta comitetului este par sau impar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comitetul executiv Cixutz Cixutz Bună ziua. În cadrul asociației de proprietari a fost ales comitetul executiv, format din patru membri (număr par) + președintele (totalul fiind număr ... (vezi toată discuția)
Ce acțiune în justiție putem face dacă la asociația noastră nu s-a afișat niciodată la avizier nicio decizie a comitetului executiv ? flory_mr flory_mr Și în noua Lege nr. 196/2018, dar și în ne-abrogata Lege nr. 230/2007 (și în H.G. nr. 1588/2007) există stipulată obligația de a afișa la Avizierele ... (vezi toată discuția)
Adunarea comitetului executiv Dan1963 Dan1963 Buna ziua, Comitetul executiv este obligat sa afiseze la avizier convocatorul sedintelor de comitet si deciziile luate de acesta? Legea 230 nu ... (vezi toată discuția)