avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Comitetul executiv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Comitetul executiv

Bună ziua.
În cadrul asociației de proprietari a fost ales comitetul executiv, format din patru membri (număr par) + președintele (totalul fiind număr impar, conform legii). S-a convocat ședința comitetului, prin convocator semnat de toți membri cu 5 zile înainte de data stabilită. La ședință nu s-au prezentat decât 3 membri (o problemă urgentă l-a împiedicat pe unul să participe) + președintele. Mai este statutară ședința, implicit deciziile luate, ținând cont că au participat un număr par de membri?
Cu alte cuvinte, o ședință de comitet executiv se poate ține doar cu număr total impar (președintele + membri) sau se poate ține și cu număr par? Ce lege, articol clarifică această situație?

Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cixutz , utilizator 16:05, 15 Decembrie 2019
Legiuitorul a dispus dispozitii generale,fara a prevedea situatiile speciale
In cazuri urgente ,in interesul proprietarilor pot fi dispuse decizii si de catre comitet executiv in numar redus de membrii
1. Să înțeleg că sunt statutare deciziile luate în comitetul executiv chiar dacă n-au fost prezenți toți cei 5 membri?
2. Care ar fi numărul minim de membri, din cei 5, cu care se poate ține o ședință de comitet executiv?
3. Dacă la ședință lipsește președintele, se mai poate ține sau prezența lui este obligatorie, doar dintre cei 4 membri putându-se înregistra absențe?
4. Dacă, așa cum s-a întâmplat la noi, din cei 4 prezenți, la o hotărâre a fost vot paritar (2 pentru și 2 împotrivă), votul președintelui , care a votat pentru, mai este decisiv, la fel cum se întâmplă în cazul Adunării generale (Art. 49, pct. 3, lit. g)? Adică, această hotărâre este adoptată sau rămâne să se reia votul într-o ședință ulterioară până când va avea cel puțin un vot în plus într-o direcție sau alta?
5. Dacă o decizie primește vot negativ (sau pozitiv) într-o ședință, se poate pune pe ordinea de zi în următoarea ședință?
6. Cine poate propune pentru ordinea de zi din nou această decizie (doar președintele, oricare dintre membri)?
7. Există un timp minim între ședințe, în cazul reluării votului pe aceeași speță?
art.57 litera q din legea nr. 196 / 2018 , presedintele conduce sedintele adunarilor generale si ale comitetului executiv .
Și dacă președintele are o problemă și nu poate participa, se amână ședința sau poate delega unul dintre membrii comitetului executiv să o conducă?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Membrii comitetului executiv al unei asociatii sunt cu numar par -> sedinta nestatutara ? ana_1 ana_1 Se poate considera nestatutara o sedinta a unui Comitet Executiv al unei Asociatii de Proprietari in care s-a scris: \"au participat si votat 6 membri din 8 ... (vezi toată discuția)
Constituire legala a comitetului executiv al asociatiei de proprietari corina44 corina44 Din luna martie a acestui an ( deci mai mult de 60 zile) comitetul executiv al asociatiei de proprietari al blocului in care locuiesc este alcatuit din 4 ... (vezi toată discuția)
Ce acțiune în justiție putem face dacă la asociația noastră nu s-a afișat niciodată la avizier nicio decizie a comitetului executiv ? flory_mr flory_mr Și în noua Lege nr. 196/2018, dar și în ne-abrogata Lege nr. 230/2007 (și în H.G. nr. 1588/2007) există stipulată obligația de a afișa la Avizierele ... (vezi toată discuția)