avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu subsolul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu subsolul blocului

Stau intr-un bloc care nu are infintata asociatie de proprietari sau mai bine zis a avut dar au desfintat-o. Blocul are 20 de apartamente. Ne-am strans si am discutat sa strangem bani pentru repararea(mai bine zis inlocuirea ) tevilor de scurgere de la subsol care au fost sparte si toata apa menajera curge in subsol#-o. Mai bine de jumatate din locatari nu vor sa contribuie.Daca imi puteti da un sfat, sau pur si simplu ce e de facut pentru remedierea situatiei. Este un miros insuportabil. Multumesc.
#-o
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 16:52, 3 Martie 2016
Incercati sa infiintati o asociatie de proprietari cu jumatate plus unu . Daca nu, initiatorii actiunii de inlocuire vor notifica toti proprietarii la o sedinta avand ca ordine de zi reparatia necesara si daca nici aceasta nu se poate intruni , veti notifica personal pe fiecare proprietar avertizandu-l ca veti repara pe cheltuiala dvs si vor fi obligati ulterior la plata prin instanta , inclusiv la plata cheltuielilor de judecata .
Trebuie sa se gaseasca cativa proprietari care au inteles necesitatea efectuarii acestor reparatii. Ei, dvs., acest grup, incercati sa cautati doar firme specializate care chemate la fata locului au sa stie despre costul lucrarilor. Solicitati sa va intocmeasca un deviz de lucrari si costurile aferente.
Va sfatuiesc sa chemati 2-3 firme si de la fiecare solicitati cate o oferta si un deviz estimativ.
Afisati la avizier cele 2-3 oferte-devize, convocati proprietarii si alegeti sa lucrati cu una dintre firme.
Mai departe, sunt de acord cu opina d-nei avocat:
si daca nici aceasta nu se poate intruni , veti notifica personal pe fiecare proprietar avertizandu-l ca veti repara pe cheltuiala dvs si vor fi obligati ulterior la plata prin instanta , inclusiv la plata cheltuielilor de judecata .

Este bine ca notificarile sa le efectuati prin executor judecatoresc.
Proprietarii care sunt de acord cu efecuarea lucrarii sa se uneasca, sa aiba aceeasi opinie, luati hotararile impreuna, eventual scrietile intr-un proces verbal.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli reparatii la bloc nejustificate gabimar gabimar Buna ziua In vara aceasta in cadrul blocului nostru s-au realizat lucrari de reparatii la subsolul blocului, de inlocuire a canalizarii, reparatii acoperis ... (vezi toată discuția)
Reparatii la instalatia de canalizare din subsolul blocului marinsandu marinsandu Buna seara! Va rog sa ma scuzati daca sunt prea insistent cu problemele pe care le ridic ,dar traiesc intr-o comunitate imposibila, nu din cauza neajunsurilor ... (vezi toată discuția)
Reparații efectuate prost acum doi ani la subsolul blocului. ce căi legale există pentru a obliga asociația să rezolve situația? doomiz doomiz in urma cu 2 ani am facut reparatia instalatiei de la subsolul blocului cu o firma , care a fost platita din fondul de infrumusetare a locatarilor, dar dupa ... (vezi toată discuția)