avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozitarea cladirilor in care se desfasoara ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozitarea cladirilor in care se desfasoara activitate economica

Va rog frumos sa ma lamuriti in legatura cu o situatie: Sunt PFA, sediul acestuia este la tatal meu acasa. Nu desfasor activitatea la sediu si nici nu deduc cheltuielile. Activitatea o desfasor in apartamentul unei persoane la care ii platesc chirie, dar nici de aici nu imi deduc cheltuielile si nici nu locuieste nimeni in el.
O sa vina impozit mariat la tata acasa? Dar la dna in care stau in chirie?
Eu trebuie sa depun declaratie la impozit, dar propietarea apartamentului?
Va rog frumos sa ma lamuriti pt ca citesc in mai multe locuri variante diferite.
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 21:46, 3 Martie 2016
Atât tatăl dvs cât și persoana care v-a închiriat apartamentul trebuie să depună declaratii conform Modelului 2016 - ITL

Citiți acest articol:
www.avocatnet.ro/content/art...

Multumesc din suflet!
Am citit si articolul si va rog sa imi confirmati daca am inteles bine: daca nu imi deduc cheltuielile nici de la sediul si nici de la locul unde imi desfasor activitatea insemna ca nu o sa se calculeze impozit majorat la nici una din proprietati?
Da, așa prevede proiectul de modificare şi completare a Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite și taxe locale elaorlea elaorlea Buna ziua, Am o intrebare, daca poate sa ma lamureasca cineva.....Tatal meu este proprietarul unei case in care eu am sediu si desfasor activitate, ( avem ... (vezi toată discuția)
Dosar pentru impozitul pe cladiri cu activitatea doar la terti imobiliare imobiliare Ce cuprinde dosarul pentru stabilirea impozitului pe cladiri daca la ORC apare sediu social si punct de lucru, dar activitatea se desfasoara doar la terti si ... (vezi toată discuția)
Impozite pe locuinte (inchiriate si neinchiriate) urgent DanBe DanBe Buna, in primu rand scuzati ca am un pic de accent, sper ca ma intelegeti. Avem cate va Apartamente care vrem sa le inchiriem. Si acuma vreau sa stiu care ... (vezi toată discuția)