avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Dosar pentru impozitul pe cladiri cu activitatea doar ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Dosar pentru impozitul pe cladiri cu activitatea doar la terti

Ce cuprinde dosarul pentru stabilirea impozitului pe cladiri daca la ORC apare sediu social si punct de lucru, dar activitatea se desfasoara doar la terti si nu se deconteaza utilitatile pe firma

Buna ziua,

1.Am inregistrat sediul social si punctul de lucru intr-o garsoniera, cum reiese si din Certificatul Constatator de la Registrul Comertului. Dar niciodata nu am desfasurat activitate acolo, ci la terti si nu am decontat niciodata utilitati pe firma. Activitatea o desfasor la terti, ca si consultant imobiliar. Garsoniera a fost tot timpul doar locuinta.
Ce formular complectez pentru impozitul pe garsoniera?

2.De asemenea, trebuie sa modific contractul de comododat? Deoarece acum 4 ani, cand l-am facut, am specificat in acesta ca va fi sediu social, punct de lucru si se vor deconta utilitatile, desi acest lucru nu s-a intamplat niciodata si nici nu se va intampla.

3. De asemenea, pe vechiul contract de comodat, eram proprietari ai garsonierei si ai firmei eu si sotul meu, din ianuarie 2016, am devenit doar eu proprietara a garsonierei, prin separatie de bunuri, iar sotul meu a ramas doar asociat in firma. Trebuie sa fac si pentru aceasta situatie un nou contract de comodat, in care doar eu am ramas proprietara garsonierei, iar in firma sunt cu sotul meu, in procente egale, 50%-50%?

4.Noul contract de comodat trebuie inregistrat cumva la Registrul Comertului?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: imobiliare , utilizator 12:46, 15 Martie 2016
1.Veți completa declarația model 2016, ITL 001
Citiți și acest articol:
www.avocatnet.ro/content/art...

2.Da, în care veți specifica că se transferă dreptul de folosință cu titlu gratuit- fără deducerea cheltuielilor cu utilitățile-.

3.Da.

4.Da.

Multumesc frumos pentru raspunsuri. O zi placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite-formularul itl 001 mioara54 mioara54 Buna seara,am o rugaminte mare ,de fapt niste neclaritati in legatura cu formularul ITL 001.In cazul in care firma nu desfasoara activitati la adresa ... (vezi toată discuția)
Impozit casa noul cod fiscal 2016 gabrielaman gabrielaman Buna ziua ! Un proprietar care a avut un contract de inchiriere cu o firma in perioada 2012-2013 (firma declarand spatiul ca sediu social si punct de lucru) ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi modificat formularul itl-001 deja semnat? impozite cladiri dana_io dana_io Un co-proprietar al unui apartament de bloc cu folosinta mixta a semnat formularul ITL-01 cu apartamentul ca “nerezidential”, pentru ca asa a spus ... (vezi toată discuția)