Buna seara, la firma la care lucrez se face plata salariului in 2 transe. La sfarsitul lunii se da avansul si pe 15 se da lichidarea. Pe luna martie voi avea lucrate 4 zile, 7 zile de concediu iar contractul se va inchide pe 15 martie. In acest caz la sfarsitul lunii martie voi mai primi bani sau doar pe 15 aprilie cand se face lichidarea?
Buna seara,
Daca avansul cuprinde intervalul 01.03 -15.03, atunci ar trebui sa incasati tot salariul in 31.03.
Intrucat beneficiati de CO, conform art. 150 alin 3 CM, indemnizatia de CO ar trebui sa o primiti "cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu".
Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.
Plata salarii
marian laur
Am lucrat in nov a.c. 4zile la sfarsitul lunii(27-30) este normal sa luam banii in doua transe(avans si lichidare) adica 2 zile avans 2 zile lichidare.Banii ii ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale
ionutd
Buna ziua. Am avut contract pe perioada determinata si s-a incheiat acum cateva zile. Pe timpul contractului am avut avans pe 20 si lichidare pe 15 ale lunii ... (vezi toată discuția)