avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acordul proprietarilor pentru refacerea acoperisului ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acordul proprietarilor pentru refacerea acoperisului cladire P+2

Buna seara,

Sunt proprietarul unei locuinte intr-o cladire P+2, acoperisul necesita reparatie totala, suntem 2 proprietari si un singur chirias. Pentru a repara acoperisul sunt dispus sa platesc in intregime devizul lucrarii. Insa chiriasul este de acord sa fac reparatia acoperisului, dar celalalt proprietar nu este de acord nici macar sa platesc eu lucrarile. Acoperisul insa trebuie remediat, eu stau la etajul 2, la parter sta celalalt proprietar care nu este de acord. Ce pot sa fac pe cale legala sa incep lucrarile acoperisului?

Multumesc si astept raspunsul dvs!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:13, 5 August 2009
In cazul acestei forme de coproprietate, ,fortata si perpetua, specifica acelor cladiri cu mai multe partamente, asupra dotarilor , partilor folosite in comun, fiecare coproprietar are posibilitatea de a utiliza bunul comun fara consimtamantul celorlalti, atata timp cat nu aduce atingere drepturilor de aceeasi natura a celorlati coproprietari.Ca regula, conform legii, coproprietarii au obligatia de a suporta proportional cu cota parte a fiecaruia cheltuielile de administrare a bunului comun.In masura in care reparatiile erau necesare si utile , iar neefectuarea lor ar fi prejudiciat pe proprietarul interesat a face acele reparatii, el se poate indrepta impotriva celorlalti pentru recuperarea cheltuielilor facute.
alexandraned a scris:

Buna seara,

Sunt proprietarul unei locuinte intr-o cladire P+2, acoperisul necesita reparatie totala, suntem 2 proprietari si un singur chirias. Pentru a repara acoperisul sunt dispus sa platesc in intregime devizul lucrarii. Insa chiriasul este de acord sa fac reparatia acoperisului, dar celalalt proprietar nu este de acord nici macar sa platesc eu lucrarile. Acoperisul insa trebuie remediat, eu stau la etajul 2, la parter sta celalalt proprietar care nu este de acord. Ce pot sa fac pe cale legala sa incep lucrarile acoperisului?

Cred ca ar trebui sa cereti sprijinul legal al unui expert in constructii, eventual de la primarie si, daca nu vrea si nu vrea vecinul Dv., cred ca ar merita adus in fata instantei sa spuna acolo de ce se opune si din aceasta cauza Dv. va trebui sa suportati deteriorarea apartamentului, ocazie cu care ii cereti si o despagubire pe masura.
Cum s-ar zice: "daca nu vrei pe gratis, atunci da-mi jumate din bani...."
Cred ca trebuie consultat un psihiatru .
Eu daca vreau maine sa repar terasa blocului pe banii mei nu cer acordul nimanui. Dasr am trecut printr-o situatie asemanatoare cand un vecin a angajat o firma si a facut hidroizolatia pe banii lui. Din prima zi cand au inceput cu lucrarile, pana au terminat am avut mai multe sesizari la asociatie ca "asta ce face, cat costa, cine va platai, etc.? ". Nu au crezut ca nu vor fi pusi la plat decat dupa vreo 3 luni , dupa 3 liste afisate unde se vedea clar ca nu s-a repartizat reparatia. Dar era vorba numai de bani. Am patit ca-n "drobul de sare". Aici am vazut ca altii sunt chiar mai tari .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere daune partea comuna asociatie de proprietari adi0374 adi0374 Buna ziua, Sunt presedinte de asociatie de proprietari si asi dorii o parere juridica . Am un proprietar care sta la etajul 4 si in vara anului trecut a ... (vezi toată discuția)
Reparare acoperis,platim toti,mai putin 2 apartamente... mimozi mimozi sint proprietar al unui apartament de bloc si stau la ultimul etaj.vVecina s-a tot plins ca-i ploua in casa,drept urmare,s-a dus la asociatie sa se repare ... (vezi toată discuția)
Acoperis la bloc ciucuadrian ciucuadrian Va rog frumos luminati-ma si pe mine: - pentru realizarea unui acoperis la bloc, va rog frumos sa-mi spuneti cate semnaturi am nevoie pentru a demara aceasta ... (vezi toată discuția)