avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... despagubire pentru accident auto cu autor necunoscut
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

despagubire pentru accident auto cu autor necunoscut

accident cu vatamare corporala grava pe trotuar petrecut in sept 2006 de autor necunoscut cu masina furata.Mai poate fi despagubita victima? Am facut cerere de despagubire la FPVS dar mi s-a spus ca fapta s-a prescris .Ce mai pot face?Mentionez ca am avut 235 de zile spitalizare dar ca urmare a accidentului am facut si accident vascular ajungind la un azil nemaiputind sa am personal grija de mine.
Cel mai recent răspuns: Laszlo Bicsak , Alte profesii 15:18, 14 Martie 2016
Cu dosarul penal ce s-a intamplat, cand s-a solutionat?
In cazul in care ati fi depus in termen plangere prealabila impotriva autorului necunoscut si v-ati constituit parte civila in cadrul dosarului penal, ati fi indreptatit sa primiti despagubiri. Ati facut aceste demersuri dupa accident?

dupa accident am facut si accident vascular partea dreapta si mi-a fost imposibil sa scriu si sa vorbesc si acuma sint la fel dar am rugat o prietena sa se intereseze si i s-a spus ca este prea tirziu pentru despagubire....accidentul a fost in 2006 ...va intreb daca as mai putea deschide un proces civil si in baza unei hotariri judecatoresti sa pot obtine ceva pt ca sint cu handicap in urma accidentului cu autor necunoscut si cu masina furata.Multumesc pentru intelegere!
abia in februarie 2016 mi s-a trimis de la parchetul Barlad ordonanta de clasare prin care spune: dispun clasarea cauzei privind savirsirea infractiunii de vatamare corporala prev. de art.194 alin.1 C.p comisa asupra persoanei vatamate Chiru Mitrita. In temeiul art. 275 alin.3 C.pr.pen.,cheltuielile judiciare raman in sarcina statului .M-am adesat Fondului de Protectie a Victimelor Strazii si mi s-a spus ca trebuia sa fac cerere in timp de trei ani de la accident.Nu am facut ca nu am putut si am si asteptat un rezultat de la parchet .
dosar nr. 2727/P/2006 solutionat in 15 decembrie 2015....e posibil asa ceva?
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2016
Gabriela Mihai, Avocat
Ar mai fi o mica sansa, dar trebuie sa va / ne miscam repede!
Ma puteti contacta telefonic 0752883104

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire rca gheltu gheltu Buna Ziua! in caz de accident rutier cu vatamare corporala grava cine trebuie sa faca demersurile pentru despagubire materiala din partea RCA ?Masina era ... (vezi toată discuția)
Accidentat de o mașină fără rca, al cărei șofer nu vrea să achite reparația. cât timp am la dispoziție să îl dau în judecată? TorokLavinia TorokLavinia Bună ziua! Soțul a avut un accident rutier, doar cu daune materiale în data de 15.09.2018,în care șoferul vinovat nu deținea asigurare RCA, acesta ... (vezi toată discuția)
Plata reparatiilor la autovehicule dupa ce au fost reparate AlexRDC AlexRDC Buna ziua, Dupa ce am avut un incident neplacut, avand in fata imobilului cele 2 masini persoanle intr-o zi a trecut un autovehicul cu numere de Bulgaria si a ... (vezi toată discuția)