avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... probleme politia comunitara
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

probleme politia comunitara

Sa va povestesc pe scurt ce mi s-a intamplat pe o strada din municipiul Botosani. Aceasta strada este cu sens unic. Din directia opusa (contrasens) s-a apropiat o dacie break de culoare maro (crem). Aceasta masina apartine unei societati care se ocupa cu blocarea si ridicarea masinilor parcate neregulamentar in municipiu, fara a avea vreo inscriptie. In dreptul unui imobil de pe aceeasi strada acea dacie s-a oprit (pentru a bloca rotile unei masini). A coborat o domnisoara (doamna) de la politia comunitara foarte intepata. Cu respect am intrebat-o daca este normal sa circule in acest mod (pe interzis), moment in care aceasta s-a enervat foarte tare cerandu-mi bulletinul sa imi aplice o sanctiune "sa o tin eu minte "(bineantales fara a-mi da motivul pentru aceasta sanctiune). M-am conformat, i-am inmanat acesteia buletinul din care a copiat niste date pe un carnetel. I-am solicitat sa se prezint dar ea a refuzat. Atunci am incercat sa imi recuperez buletinul din mana acesteia (am prins buletinul de un colt si am tras). In acel moment aceasta a inceput sa ma ameninte ca imi face dosar penal pentru "ultraj" si ca o sa vad eu ce imi va face ea. Dupa cateva momente cei doi lucratori (soferul si pasagerul din dreapta) ai firmei de blocari s-au dat jos din masina si au inceput sa ma injure si sa ma ameninte ca ma bat (cuvinte suficient de obscene pe care nu pot sa le reproduc aici) pentru ca nu e treaba mea cum circula ei cu masina, toate de fata cu agenta, fara ca aceasta sa intervina in vreun fel. Norocul meu e ca un cetatean a asistat la toata povestea si le-a spus celor doi lucratori care ma amenintau ca el va fi martor pentru toata situatia, moment in care s-au urcat in masina si au plecat.
Am sunat la 112 pentru a solicita interventia unui echipaj de politie pentru a nu degenera "conflictu". Dupa ce am povestit in mare ce s-a intamplat cei de la 112 au zis ca situatia nu e suficient de grava si ca nu au masini pentru a le trimite aiurea prin oras si sa ma duc sa depun o plangere la politie ceea ce am si facut.

Se pare ca am primit un pliculet de la politia comunitara, in care banuiesc ca exista o amenda...inca nu stiu pentru ce. Maine o sa intru in posesia plicului.
Intrebarea mea este.....in ce conditii se poate intocmi un PV ulterior "faptelor" constatate (in lipsa)?

Ce ar trebui sa fac in toata situatia asta tipic romaneasca....pe cine sa dau in judecata si pentru ce?

multumesc deocamdata, si astept raspunsurile voastre pe aceasta tema.
Cel mai recent răspuns: doublex , utilizator 21:38, 5 Noiembrie 2009
Sfatul meu este sa mergeti si sa luati "pliculetul" si sa ii faceti o mare plangere penala pentru abuz in serviciu acelei domnisoare de la politia comunitara fiindca nu merita sa poarte uniforma si sa mearga pe strada facand de rusine o institutie intreaga!
Nu platiti nici o amenda si contestati-o in instanta!
Indiferent ca blocau sau nu rotile altor masini trebuiau in primul rand sa respecte regulile de circulatie! Din cauza unor inconstienti ca acestia mor oameni nevinovati!
SUCCES!B-)
Normal era sa se prezinte ,sa va expuna motivul pentru car va ridica masina.Nu este normal ce au facut-pot fi si agenti falsi care opresc masinile aiurea.Puteti sa le faceti plangere ,mai ales ca aveti martor care a vazut scena.
Nu este cazul aici . Persoana a primit deja amenda de la Politia Comunitara...sau poate o invitatie la sediu cu actul de identitate in vederea sanctionarii sale contraventionale. Ramane de vazut care dintre variante.
Oricum respectiva politista comunitara merita o plangere penala pentru abuz in serviciu. Cu astfel de persoane se ajunge la crime ca cea de saptamana aceasta cand te trezesti ca un frustrat ca duduia te impusca in cap fiindca aveai muzica tare la masina! Si dupa aceea motiveaza ca era stresata de ratele de la banca , cei 5 copii de acasa si mai stiu eu ce probleme hormonale!
maine dimineata la prima ora o sa iau si plicul sa vad ce ma asteapta. Oricum mi se pare penibil tot ceea ce mi se intampla....
Apropo, nu era masina mea cea care a fost blocata. Masina mea era aceea care s-a ferit din fata masinii de "interventie".
In tara asta este mult mai grav faptul ca parchezi pe "spatiu verde" decat sa intri pe interzis si sa nu dai prioritate - ce sa mai vorbim...tara lu papura voda...... Si aici mai adaugam faptul ca eu trebuie sa fiu pedepsit ASPRU pentru o intrebare fireasca si oamenii vinovati pot scapa fara sa fie macar mustrati verbal sau in scris.

Va tin la curent cu evenimentele din zilele urmatoare.
Multumesc deocamdata pentru raspunsuri.
sigur exista o amenda pe care trebuie sa o contestati.daca castigati ati avut dreptate.
amenda a fost aplicata fara sa fiti de fata, aceasta fiind semnata de un martor.

Alte discuții în legătură

Amenda parcare ilegala? marcop marcop Buna dimineta :) Azi dimineata am fost la administratia financiara ca sa platesc un impozit si mi s-a adus la cunostinta ca figurez cu o amenda rutiera pe ... (vezi toată discuția)
Oprire voluntara - plangere contraventionala alpine_clarion alpine_clarion buna ziua! Ieri, am oprit autovehiculul in dreptul semnului \"Oprirea Interzisa\" pentru a cobori un pasager. Mi-am continuat drumul, iar dupa 150 de metri ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal pentru consum de alcool in spatiul public raulroca raulroca Intr-una din seri, in drum spre casa m-am oprit cu un prieten la povesti, ce e drept aveam 2 beri langa noi, cand se prezinta un agent de la politia ... (vezi toată discuția)