Sa va povestesc pe scurt ce mi s-a intamplat pe o strada din municipiul Botosani. Aceasta strada este cu sens unic. Din directia opusa (contrasens) s-a apropiat o dacie break de culoare maro (crem). Aceasta masina apartine unei societati care se ocupa cu blocarea si ridicarea masinilor parcate neregulamentar in municipiu, fara a avea vreo inscriptie. In dreptul unui imobil de pe aceeasi strada acea dacie s-a oprit (pentru a bloca rotile unei masini). A coborat o domnisoara (doamna) de la politia comunitara foarte intepata. Cu respect am intrebat-o daca este normal sa circule in acest mod (pe interzis), moment in care aceasta s-a enervat foarte tare cerandu-mi bulletinul sa imi aplice o sanctiune "sa o tin eu minte "(bineantales fara a-mi da motivul pentru aceasta sanctiune). M-am conformat, i-am inmanat acesteia buletinul din care a copiat niste date pe un carnetel. I-am solicitat sa se prezint dar ea a refuzat. Atunci am incercat sa imi recuperez buletinul din mana acesteia (am prins buletinul de un colt si am tras). In acel moment aceasta a inceput sa ma ameninte ca imi face dosar penal pentru "ultraj" si ca o sa vad eu ce imi va face ea. Dupa cateva momente cei doi lucratori (soferul si pasagerul din dreapta) ai firmei de blocari s-au dat jos din masina si au inceput sa ma injure si sa ma ameninte ca ma bat (cuvinte suficient de obscene pe care nu pot sa le reproduc aici) pentru ca nu e treaba mea cum circula ei cu masina, toate de fata cu agenta, fara ca aceasta sa intervina in vreun fel. Norocul meu e ca un cetatean a asistat la toata povestea si le-a spus celor doi lucratori care ma amenintau ca el va fi martor pentru toata situatia, moment in care s-au urcat in masina si au plecat.
Am sunat la 112 pentru a solicita interventia unui echipaj de politie pentru a nu degenera "conflictu". Dupa ce am povestit in mare ce s-a intamplat cei de la 112 au zis ca situatia nu e suficient de grava si ca nu au masini pentru a le trimite aiurea prin oras si sa ma duc sa depun o plangere la politie ceea ce am si facut.
Se pare ca am primit un pliculet de la politia comunitara, in care banuiesc ca exista o amenda...inca nu stiu pentru ce. Maine o sa intru in posesia plicului.
Intrebarea mea este.....in ce conditii se poate intocmi un PV ulterior "faptelor" constatate (in lipsa)?
Ce ar trebui sa fac in toata situatia asta tipic romaneasca....pe cine sa dau in judecata si pentru ce?
multumesc deocamdata, si astept raspunsurile voastre pe aceasta tema.
se pare ca exista o amenda pentru faptul ca am adus jigniri si expresii vulgare care au indignat trecatorii. Pentru chestia asta am fost sanctionat. Exista si un martor dintr-un sat la vreo 50 km departare de botosani.
Apropo sunt sanctionat cu 200-1000 ron. Si tipa a stabilit amenda la 200 ron.
- nu aveati dvs dreptul s-a ii intrebati de ce circula pe sens invers ,trebuia impreuna cu martorul dvs sa va adresati politiei si ei s-a rezolve cazul
- este greu ca dvs s-a demonstrati in instanta ca a cea persoana nu a fost de fata , chiar daca si dvs aveti un martor amenda ati primit-o ptr ca ati strigat pe strada
Chiar daca aveti dreptate , nu aveti dreptul sa va faceti singur dreptate
parerea mea si succes in instanta
Ma mir cum de nu vati dat jos sa ii luati si putin de ureche , daca tot au gresit atat de flagrant
Vedeti acum sa schimbat situatia nu mai trebuie in instanta s-a demonstreze ei ca au incalcat legea ,ci dvs trebuie sa demonstrati ca nu ati adus jignirii si limbaj obscen
stiu suna crud ,dar asta este realitatea
Sfatul meu este sa mergeti si sa ii faceti o mare plangere penala pentru abuz in serviciu acelei domnisoare de la politia comunitara fiindca nu merita sa poarte uniforma si sa mearga pe strada facand de rusine o institutie intreaga!
subscriu si eu la acest raspuns , nu contestati faptul ca ati fost amendat degeaga ca nu veti castiga
dar inainte de plangerea penala sezizati politia si sefii acelei politiste comunitare
Toata povestea a luat intradevar o intorsatura interesanta. Cel mai interesant este faptul ca eu nici macar nu am vorbit cu acei lucratori, ci am fost doar injurat de ei. Discutia a fost tot timpul intre mine si d-soara politista.
De asemenea nu inteleg cum mi-a scris un proces verbal fara ca eu sa am dreptul de a aduce obiectii la cele constatate si mai important, fara sa pot semna - este legal acest procedeu?
Dreptatea nu am vrut sa mi-o fac singur, ci am vrut sa aud motivatia acestei domnisoare pentru faptul ca a intrat cu masina pe interzis. Este foarte interesant faptul ca o simpla intrebare, fireasca dupa parea mea, a degenerat in asa mod.
Sa va povestesc ce s-a intamplat pana in final si sper sa primesc de la voi raspunsuri despre ceea ce trebuie sa fac in continuare.
S-a facut , cu insistente si cateva mailuri trimise la minister, o ancheta a politiei cu privire la cele intamplate. Cei de la politie au discutat si cu martorul (doar verbal, acesta refuzand sa dea vreo declaratie scrisa) si au hotarat sa sanctioneze pe cei 2 lucratori ai firmei de ridicari cu amenda la legea 62 si pe domnisoara agent cu mustrare scrisa. Am facut contestatie la procesul verbal care a fost inaintata instantei si s-a sugerat sa fie chemati cei doi lucratori ca martori si de asemenea se mai spune ca nu am adus probe care sa rastoarne temeinicia procesului verbal si se solicita respingerea plangerii (nu e suficienta ancheta politiei?).
Din acest moment as vrea sa ma indrumati la ceea ce e de facut; este normal ca cei care au fost chemati ca martori sa fie martori....este 100% sigur ca nu vor depune marturie in favoarea mea. Ar trebui sa angajez avocat (apropo cam cat ar costa onorariul - aprox) sau ce e mai bine de facut in acest moment. Apropo eu am un cazier curat, si nu am nici un fel de amenda primita vreodata (mai putin vreo 2 radare) pe cand martorii au din cate shtiu eu cateva batai prin discoteci la activ incheiate cu declaratii pe la politie si cateva amenzi....