avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice achizitii publice-personal compartiment specializat
Discuție deschisă în Achiziţii publice

achizitii publice-personal compartiment specializat

Buna ziu
Va rog o lamurire
Suntem primaria dintr-un orasel cu mai multi angajati. Nu exista un compartiment numai cu atributii de achizitii, s-a forbat uncompartiment cu salariati care au si alte atributii. Compartimentul format astfel are 5 membrii , Responsabil cu achizitiile publice si seful acestui compartiment fiind viceprimarul cu studii superioare economice. In cadrul compartimentului exista un membru cu studii juridice care a urmat un curs si este expert in achizitii publice. Cine are responsabilitatea in alegerea unei proceduri de achizitie, controversa intre seful compartimentului si expertul in achizitii.
Va multumesc, o zi buna.
Cel mai recent răspuns: mihaela_faxmedia , utilizator 09:05, 4 Martie 2016
Legislatia prevede: la niveul fiecarei autoritati contractante trebuie infiintat un compartiment specializat, terminologia folosita de legislatie este: "compartiment intern specializat" si "compartimentul de achizitii publice":
Art. 3041 - (1) În vederea atribuirii contractelor, autoritatea contractantă are obligaţia de a înfiinţa un compartiment intern specializat în domeniul achiziţiilor publice, până la data de 1 ianuarie 2008.
(3) În măsura în care structura organizatorică a autorităţii contractante nu permite înfiinţarea unui compartiment distinct, obligaţia prevăzută la alin. (1) şi (2) se îndeplineşte pe cale de act administrativ al conducătorului autorităţii contractante prin care una sau, după caz, mai multe persoane din cadrul respectivei autorităţi contractante sunt însărcinate cu ducerea la îndeplinire a principalelor atribuţii ale compartimentului intern specializat, aşa cum sunt prevăzute de legislaţia în materia achiziţiilor publice.
- OUG 34/2006

Oricare dintre cele doua persoane cu atributii in initierea, derularea si atribuirea contractelor de achizitie publica, cu conditia respectarii subordonarii ierarhice si obtinerii aprobarilor si avizelor pe documentele elaborate. Daca exista doua persoane cu atributii si pregatire specializata in acest domeniu, normal ar fi sa existe colaborare si consultare intre ele.

Bafta multa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare birou achizitii mariusion mariusion Buna ziua, Va rog sa imi transmiteti de unde reiese faptul ca o entitate are obligatia de a infiinta biroul de achizitii, exista vreo lege, articol ... (vezi toată discuția)
Achizitii publice-responsabilitate paap croberta croberta Intr-o institutie publica carui compartiment ii revine sarcina de a intocmi P.A.P si de a -l urmari ? Poate un alt sef de compartiment decat cel ... (vezi toată discuția)
Responsabil achizitii publice mariakiss mariakiss cine poate avea atributii de responsabil achizitii publice?un contabil poate? (vezi toată discuția)