avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Incalcarea proprietatii private, consecinte dramatice
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Incalcarea proprietatii private, consecinte dramatice

Cainele de rasa agresiva al unor vecini de pe aceeasi strada cu noi, fiind lasat liber in curtea lui ,sare gardul prin curtile oamenilor.Proprietarul patrupedului a fost instiintat de situatie, dar nu a luat nici o masura.Acum 2 zile,(seara) a sarit din nou ,peste gardul proprietatii noastre ,si ne-a omorat unul dintre cei 2 catei de rasa ,de talie mica.Doresc sa stiu sub incidenta carei legi intra aceasta situatie, iar stapanul cainelui agresiv, sa raspunda in fata legii. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lica-v , utilizator 14:30, 4 Martie 2016
Proprietarul cainelui este raspunzator pentru daunele provocate de caine. Depuneti o reclamatie la politie in care prezentati situatia.
OUG 55/2002 , art. 1377 Cod civil
Multumesc mult.Acest prim demers l-am facut in dimineata zilei urmatoare producerii gravului incident.Reclamatie inregistrata si cu citatie de prezentare la Politia Locala, a partii reclamate si a noastra,.. cei prejudiciati.Pe 07Martie 2016 vom vedea, cum se prezinta situatia.
Multumesc mult pentru raspuns.Am citit acum respectivul OUG si articol, si bineinteles ca nu am inteles mare lucru.Am inteles totusi care sunt obligatiile proprietarului de caine(care in cazul de fata au fost ignorate), dar nu stiu cum anume v-a fi pedepsit comform legii, si ce pretentii compensatorii pot avea eu ca si parte prejudiciata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caine de paza, raspunderea proprietarului Vipera78 Vipera78 Sa presupunem ca o persoana patrunde in curtea casei unde se afla un caine de paza, pe poarta este afisat un sticker cu \"Atentie caine periculos\", persoana ... (vezi toată discuția)
Câinele vecinului mi-a omorât o pisică. ce pot face ca să scap de el? ContSters474233 ContSters474233 am un vecin care are o casa in constructie si 2 caini de vanatoare care pazesc.Problema e ca unul dintre caini are o deosebita placere sa sara gardul la mine ... (vezi toată discuția)
Caine de lupta agresiv danababei danababei Stau la casa.Un veci,gard in gard cu mine are un caine de lupta foarte agresiv.A iesit pe strada a muscat o persoana,posibilitatea sa sara gardul e ... (vezi toată discuția)