avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... diferente pret apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

diferente pret apa rece

Buna ziua,

va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea speta .
-
Reacţia reprezentanţilor societăţii vine după ce, în repetate rânduri, mai mulţi gălăţeni au luat cu asalt Apă Canal şi s-au plâns că plătesc pentru metrul cub de apă rece între 7 şi 12 lei. Asta în condiţiile în care tariful pentru consumatorii casnici, unic la nivelul judeţului, practicat de operator pentru apa potabilă este de 4,19 lei (cu TVA de 9 la sută), iar pentru canalizare de 2,54 de lei (cu TVA de 20 la sută).

"Din informaţiile şi documentele furnizate de locatari din cadrul asociaţiilor de proprietari din mai multe zone ale oraşului, constatăm că reprezentanţii legali ai asociaţiilor afişează pe listele de plată preţuri diferite de la un bloc la altul şi chiar de la o scară la alta pentru un metru cub de apă şi canalizare. Spre exemplu, la Asociaţia de proprietari nr. 186, la blocurile: LC1 sc. 1, LC2 sc.2, LC3 sc. 2 preţul era de 7,18 lei (AR); la blocul LC2 sc. 1 - 7,25 lei (AR); la blocul LC5 sc. 2 - 8,96 lei (AR); la blocul LC5 sc. 4 - 7,27 lei (AR), conform listelor afişate pentru luna noiembrie 2015, puse la dispoziţie de un locatar

Intrebarea mea este
-care este pretul corect ?
_ce reprezinta diferentele
-ce temei legal avem pt diferente
-ce e de facut ?

va multumesc
teisoara a scris:


Problema mai este si sa se vrea ,pt ca daca la nivel unitar sunt doar mici difernte ,la nivel de asociatie (354 ap )se misca niste sume care nu stiu cum sunt contabilizate.


Pentru ca se observa ca sunteti o persoana interesata, v-as propune ca la urmatoarea AG a proprietarilor sa incercati sa va implicati mai mult, eventual sa candidati intr-o functie de conducere (com. executiv), adica o sa fiti exact in mijlocul evenimentelor.

Am observat ca faceti parte dintr-o asociatie relativ mare si nu intelegeti de ce sunt diferente (ma refer la diferente/pierderi) diferite in cadrul asociatiei. Stiti care ar fi explicatia?
Blocurile din cadrul as. dvs. sunt bransate separat, factura furnizorului vine insotita de o anexa cu bransamentele pe blocuri, iar repartizarea costurilor se face cu referire la blocul / bransamentul respectiv. Deci, la un bloc pot sa fie diferente nesemnificative, pe cand la alt bloc, diferentele sa aiba o valoare mai mare - cred ca ati prins ideea.

Asociatia din care fac parte are peste 500 de apartamente, alimentate prin 12 bransamente, astfel incat niciodata diferentele nu vor fi la fel la toate blocurile - apropo's de:se misca niste sume care nu stiu cum sunt contabilizate.
Va pot garanta ca sunt bine contabilizate, altfel dati-o naibii de asociatie !!
As da-o naibii de tot !ce sa va spun cu privire la implicare ...nu am registre de penalitati,nu am fond de rulment ,nu avem fond de reparatii,....si ca sa nu divaghez de la subiect ,macar sa inteleg cum se calculeaza ce se afiseza ,ca nu-i cu cine lucra

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul tarife apa rece si apa calda - intretinere gabi.b gabi.b Am sunat la furnizorul de apa si mi s-a comunicat ca metrul cub de apa rece este 2,8 lei si apa de canal 1,2 lei. Cum se calculeaza apa facturata locatarilor ... (vezi toată discuția)
Apa rece - pret / mc nicu1961 nicu1961 de ce variaza luna de luna pretul afisat la intretinere pt 1 mc de apa rece? care este pretul corect al 1mc apa rece azi 20.10.2010 ,inclusiv apa menajera ... (vezi toată discuția)
Calcul pret corectat canal+epurare iulianaraU iulianaraU Buna ziua, Efectuez o expertiza contabila judiciara si am nevoie de niste informatii despre cum se calculeaza pretul corectat la canal+epurare. Se calculeaza ... (vezi toată discuția)