avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere succesiune

Buna seara,
Tatal meu a decedat acum o luna si suntem doi mostenitori.Amandoi am fost la notar si am dat declaratie de acceptare a mostenirii.Din motive financiare eu nu pot participa la dezbaterea succesiunii acum. Poate celalalt mostenitor sa ma oblige in vreun fel sa dezbat succesiunea daca eu nu dispun de mijloace financiare fiind vorba de o suma considerabila? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: AndreeaMP , utilizator 12:21, 9 Martie 2016
Poate..daca nu vreti va poate chema in instanta pentru dezbatere.
Va multumesc!
Raportat la timp e mai greoaie procedura in instanta.Raportat la bani ,fiind vorba de o suma considerabila e mai la indemana.
In ce sens este mai la îndemână procedura în instanţă? Taxele sunt de circa 8 ori mai mari ca la notariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune termen depasit IPR IPR Buna ziua, Am o problema si am nevoie de ceva raspunsuri. Bunica mea a decedat anul trecut in Februarie. Pana in momentul de fata din motive obiective tatal ... (vezi toată discuția)
Dovedire calitate de mostenitor pentru dezbatere succesiune SeaPoison SeaPoison Buna ziua, Tatal meu impreuna cu cei 3 frati ai sai la data de 25.12.2016, cand acesta a decedat, erau in faza de strangere documente in vederea deschiderii ... (vezi toată discuția)
Acceptare tacita sau expresa a mostenirii gruia19 gruia19 Se poate sustine ca nu am acceptat mostenirea nici expres, nici tacit, intrun proces de dezbaterea succesiunii, atata timp cat nici in prealabil nu s-a dispus ... (vezi toată discuția)