Sunt in executare silita din anul 2014. Azi am primit publicatia de vanzare al apartamentului in care locuiesc si s-a stabilit primul termen al licitatiei, 06.04.2016. Cred ca a trecut ceva timp de cand executorul a facut acte in dosar. Pot solicita executorului copierea intregului dosar de executare? Care este baza legala pentru a cere acest lucru? Presupun ca ma adresez acestuia cu o cerere scrisa, nu ?
Si ,incepand cu 18.12.2015 toate incheierile de incuviintare a executarilor silite facute de executor (adica isi incuviinteaza singur executarea)sunt NULE,in baza exceptiei de neconstitutionalitate,publicata in MO din 6.01.2016.Contestatiile la executare aflate pe rolul instantelor la aceasta data,sau cel de dupa ,intemeiate pe aceasta exceptie au toate sansele de castig.Este important sa fi introdus contestatia in termenul legal de 15 zile de cand s-a primit somatia.
ancut75
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Exact! Oamenilor le trebuie mai mult curaj, imaginati-va ca m-am dus la executorul judecatoresc si mi s-a adresat cam asa:
" Sa vedem! Intram sa facem petrecere la dvs in casa, sau cum facem?"
AM simtit ca pica cerul pe mine! singura, cu probleme, cu copil, fara munca! Nu m-am lasat nicio secunda, in ciuda faptului ca toata lumea imi zicea ca este un caz pierdut, sa mi caut o locuinta, sa mi mut bunurile rapid sa nu mi le vanda executorul! Avocatii la care apelasem nu mi dadeau nicio sansa!
O singura persoana, consilier juridic, pe care l am cunoscut aici, m-a ajutat cu sfaturi pretioase, insa era prea tarziu la acel moment.
Am stat efectiv la panda, i am prins si am castigat procesul!
Decizia Curtii Constitutionale din 17.12.2015 a fost publicata in Monitorul Oficial la data de 04.02.2016, data la care a intrat in vigoare.
Copie de pe dosarul executional se elibereaza la cererea partii interesate, contracost - 1 Leu/pagina.
Buna ziua! Ma aflu in situatia in care am nevoie de copia dosarului de executare. Ii pot cere executorului sa scaneze dosarul și sa il printez eu in alta parte?
Poprire
magdalena111
In cadrul unei executari silite ,mi s-a comunicat adresa de infiintare a popririi asupra venitului meu net. La aceasta adresa a fost anexata o copie ... (vezi toată discuția)