avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Completarea formularului ITL 001
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Completarea formularului ITL 001

Buna seara,as dori mult sa ma ajutati intr-o problema.Am nelamuriri in legatura cu formularul ITL 001 pentru stabilirea impozitelor pe locuinte in 2016 ,ce trebuie depus pina pe 31 martie a.c,pe care l-am citit numai online.Am citeva intrebari sa va adresez ,in cazul unui SRL cu sediu intr-un apartament ,doar ca punct de corespondenta,in apartament nu se desfasoara activitati privind acest SRL si nici nu se deconteaza utilitatile apartamentului pe acea firma.Intrebarile sint: 1- daca sint 3 proprietari pe acel apartament ,fiecare proprietar completeaza cite un formular,sau este suficient completarea unui singur formular(tinind cont ca la punctul 1( roman )sint rubrici ptr toti cei 3 proprietari? 2-declaratia pe propria raspundere este cuprinsa in acest formular ,sau se completeaza separat? 3-daca exista procura valabila in care o alta persoana este imputernicit sa ne reprezinte in legatura cu acest apartament in fatza oricarei institutii a statului,aceasta persoana poate depune declaratiile? 4-trebuie trecuta in acest formular persoana care are aceea procura?5-In afara de acest formular mai trebuiesc atasate copii dupa actul casei ,copii dupa act identitate al propietarilor? 6-Se pot trimite aceste acte+declaratia si prin posta? Va multumesc anticipat ptr ajutor,o seara buna va doresc.
Cel mai recent răspuns: Sorina82 , utilizator 13:34, 10 Martie 2016
1 Treceti toti proprietarii pe acelasi formular.
2 pe formular, pe verso, aveti un spatiu in care scrieti de mana.
3 Poate depune oricine.
4 nu.
5 copii dupa actul de proprietare, buletine, certificat de inregistrare firma de la registrul comertului si certificat constatator tot de la registrul comertului.
6 mergeti la ai la ghiseu.
Multumesc mult ptr raspuns,toate cele bune va doresc.
Daca actul de proprietate este un act de donatie imobil cu clauza, ce proprietari sunt trecuti pe declaratie? Adica, proprietari sunt mama si tata dar dupa moartea lor devine fiica proprietara. Firma este pe numele fiicei.
Si la ghiseu pentru depunerea declaratiei se vor duce si parintii si fiica?
~ Conținut șters la cerere ~
Cautati prin actele primite de la registrul comertului la infiintarea firmei sau cand ati adus anumite modificari privind autorizarea de activitati pe adresa respectiva si veti gasi acel certificat constatator.
E cel mai bine sa depunti personal la ghiseu pentru ca in acest caz, mai intai actele sunt verificate de un inspector, va spune daca ati completat corect declaratia, daca sunt de ajuns actele depuse in copie sau mai trebuie ceva. Sa nu va treziti ca va bazati pe faptul ca le-ati trimis prin posta si ele de fapt sa nu fie luate in consideratie fiind incomplete. Si tot dumneavoastra sa fiti revoltat ca de ce nu le-au luat in consideratie caci doar le-ati trimis? Nu mergeti pe idee ca le bagati asa, intr-un fel pe gat, si ei sa le ia in calcul.

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite-formularul itl 001 mioara54 mioara54 Buna seara,am o rugaminte mare ,de fapt niste neclaritati in legatura cu formularul ITL 001.In cazul in care firma nu desfasoara activitati la adresa ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite locale formularul itl 001 CeciliaW CeciliaW Sunt persoana fizica si propritara unui apartament in care locuiesc, la adresa acestui apartament are sediul social o firma , firma nu desfasoara nicio ... (vezi toată discuția)
Cum si cine completeaza itl 001 adrianmdi adrianmdi Buna, Am citit topicurile existente pentru completarea ITL 001, dar in continuare am cateva neclaritati si poate exista cineva care ma poate ajuta cu ... (vezi toată discuția)