avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxe si impozite locale Formularul ITL 001
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxe si impozite locale Formularul ITL 001

Sunt persoana fizica si propritara unui apartament in care locuiesc, la adresa acestui apartament are sediul social o firma , firma nu desfasoara nicio activitate in apartament si cheltuielile mele cu utilitati nu sunt deduse de firma. In aceasta situatie am completat formularu ITL 001 , la cap VII am declarat pe proprie raspundere ca la adresa apartamentului nu se desfasoara nicio activitate nu sunt deduse cheltuieli cu utilitati si m-am prezentat cu el la ghiseul ITL ,am atasat formularului urmatoarele copii de documente : C.I. proprietar , Certificat de inmatriculare de la registrul comertului, Certificat de constatare in care codul CAEN este de editare documente ( pe internet) si in certificatul acesta se specifica ca aceasta activitate se desfasoara la adresa apartamentului. La ghiseu functionarul mi-a respins formularu spunind ca conform Certificatului constatator acolo exista activitate economica , si spunandu-mi sa revin in urmatoarele zile deoarece vor aparea noi norme legate de acest formular.

Intrebare : In urma noilor norme pot sa completez ITL 001 si sa declar pe propria raspundere la cap. VII ca nu este activitate economica si nu se deduc cheltuieli cu utilitati si sa nu atasez copie dupa Certificatul constatator , daca nu era nevoie de acest certificat ,formularul ar fi fost primit.

Astept opinii clarificatoare .

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: CeciliaW , utilizator 18:04, 23 Martie 2016
Dupa aparitia Normelor la codul fiscal,modificate si completate - HG 159/2016,puteti face acea declaratie la cap.VII si nu mai atasati Certificatul constatator.
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe cladirile cu destinatie mixta criscros400 criscros400 Am un pfa cu sediul social intr-un apartament. Nu desfasor activitati economice si nici utilitatile nu sunt deduse pe pfa. In afara de itl 001 si declaratie ... (vezi toată discuția)
Cum si cine completeaza itl 001 adrianmdi adrianmdi Buna, Am citit topicurile existente pentru completarea ITL 001, dar in continuare am cateva neclaritati si poate exista cineva care ma poate ajuta cu ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite-formularul itl 001 mioara54 mioara54 Buna seara,am o rugaminte mare ,de fapt niste neclaritati in legatura cu formularul ITL 001.In cazul in care firma nu desfasoara activitati la adresa ... (vezi toată discuția)