Sunt persoana fizica si propritara unui apartament in care locuiesc, la adresa acestui apartament are sediul social o firma , firma nu desfasoara nicio activitate in apartament si cheltuielile mele cu utilitati nu sunt deduse de firma. In aceasta situatie am completat formularu ITL 001 , la cap VII am declarat pe proprie raspundere ca la adresa apartamentului nu se desfasoara nicio activitate nu sunt deduse cheltuieli cu utilitati si m-am prezentat cu el la ghiseul ITL ,am atasat formularului urmatoarele copii de documente : C.I. proprietar , Certificat de inmatriculare de la registrul comertului, Certificat de constatare in care codul CAEN este de editare documente ( pe internet) si in certificatul acesta se specifica ca aceasta activitate se desfasoara la adresa apartamentului. La ghiseu functionarul mi-a respins formularu spunind ca conform Certificatului constatator acolo exista activitate economica , si spunandu-mi sa revin in urmatoarele zile deoarece vor aparea noi norme legate de acest formular.
Intrebare : In urma noilor norme pot sa completez ITL 001 si sa declar pe propria raspundere la cap. VII ca nu este activitate economica si nu se deduc cheltuieli cu utilitati si sa nu atasez copie dupa Certificatul constatator , daca nu era nevoie de acest certificat ,formularul ar fi fost primit.
Dupa aparitia Normelor la codul fiscal,modificate si completate - HG 159/2016,puteti face acea declaratie la cap.VII si nu mai atasati Certificatul constatator.