avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... raspunderea magistratilor
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

raspunderea magistratilor

art 94^4 din legea 303/2004
Dreptul persoanei vătămate la repararea prejudiciilor materiale
cauzate prin erorile judiciare săvârşite în alte procese decât cele penale
nu se va putea exercita decât în cazul în care s-a stabilit, în prealabil,
printr-o hotărâre definitivă, răspunderea penală sau disciplinară, după
caz, a magistratului pentru o faptă săvârşită în cursul judecăţii procesului
şi dacă această faptă este de natură să determine o eroare judiciară
am si eu o rugaminte daca imi poate explica cineva:
daca am sesizat consiliul superior al magistraturi despre fapta unui judecator (pe baza art. 99 alin. 1 lit h din legea nr. 303/2004 ) si am primit raspuns ca acel judecator a fost sanctionat disciplinar , ptr a ma indrepta cu o actiune imporiva ministerului de finante ptr plata unui prejudiciu creat de acel judecator , mai am nevoie de o hotarare definitiva sau este suficienta raspunsul consiliului..........
nu inteleg termenul acesta din lege citez: ( în prealabil,printr-o hotărâre definitivă )
si mai am o intrebare sa introduc in penal sau civil ?
Ultima modificare: Joi, 6 August 2009
ContSters89128, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:42, 20 August 2009
Ar trebui ca raspunsul sa contina si mentiunea ca sanctiunea aplicata e4ste definitiva. Oricum procesul pe care doriti sa il intentati are sorginte civila, in temeiul raspunderi civile delictuale si cred ca este suficient raspunsul CSM, daca ministerul are dubbii nu are decit sa solicite a se face precizarile de rigoare
incearca, dar daca hotararea a fost indreptata de alta instanta nu rezolvi nimic. mai pe inteles daca sentinta a fost indrepta printr-o decizie de apel sau recurs nu rezolvi nimic.
ricu a scris:

art 94^4 din legea 303/2004
Dreptul persoanei vătămate la repararea prejudiciilor materiale
cauzate prin erorile judiciare săvârşite în alte procese decât cele penale
nu se va putea exercita decât în cazul în care s-a stabilit, în prealabil,
printr-o hotărâre definitivă, răspunderea penală sau disciplinară, după
caz, a magistratului pentru o faptă săvârşită în cursul judecăţii procesului
şi dacă această faptă este de natură să determine o eroare judiciară
am si eu o rugaminte daca imi poate explica cineva:
daca am sesizat consiliul superior al magistraturi despre fapta unui judecator (pe baza art. 99 alin. 1 lit h din legea nr. 303/2004 ) si am primit raspuns ca acel judecator a fost sanctionat disciplinar , ptr a ma indrepta cu o actiune imporiva ministerului de finante ptr plata unui prejudiciu creat de acel judecator , mai am nevoie de o hotarare definitiva sau este suficienta raspunsul consiliului..........
nu inteleg termenul acesta din lege citez: ( în prealabil,printr-o hotărâre definitivă )
si mai am o intrebare sa introduc in penal sau civil ?

Trebuie sa il actionezi in instanta pe acel magistrat deoarece articolul de lege este foarte clar : trebuie sa fi fost condamnat printr-o hotarare! Deci simpla sanctionare administrativa a lui nu are valoare de hotarare judecatoreasca!
B-)
nu am cerut revizuirea hotararii (astept sa fac ei un pas) , nu am introdus recurs sau apel deci in momentul de fata hotararea este definitiva si irevocabila
conform legi nu se poate da in judecata un magistrat , pentru faptele magistratilor se da in judecata ministerul de finante urmand ca ministerul de finante sa se indrepte impotriva judecatorului care a incalcat legea cu rea credinta sau neglijenta
aici apare dilema conform carei hotararii judecatoresti., hotararea judecatoreasca prin care el a gresit sau ?
Deci eu in momentul de fata am hotararea judecatoreasca data gresit si raspunsul CSM ca acel judecator a gresit si a fost sanctionat administrativ ( hotararea judecatorului a fost data pe un act anulat chiar printr-o hotarare judecatoreasca , judecatorul a cunoscut foarte bine acest lucru , hotararea respectiva fiind la dosar dar s-a ,,facut'' ca nu vede asa a sunat si raspunsul dat de CSM ca din greseala judecatorul nu a observat desi parerea mea ca a fost cu foarte mare intentie , cei din CSM au incercat sa,, imbrace ''cat mai frumos fapta judecatorului dar nu au avut ce face a trebuit sa il sanctioneze administrativ prin retinerea a 10 % din salariu pe 6 luni
Ultima modificare: Joi, 6 August 2009
ContSters89128, utilizator
acest lucru s-a petrecut intr-un orasel mic din provincie (unde toti ne cunostem intre noii)
si am primit amenintarii indirecte iar avocatii din zona la care am cerut consultatie au cam dat bir cu fugiti cand au auzit de cauza

Alte discuții în legătură

Daune morale _Alin_ _Alin_ Daca o persoana care s-a plans la CSM pentru o abatere disciplinara a unui magistrat (judecator sau procuror), iar CSM trimitand inspectia judiciara, daca ... (vezi toată discuția)
Plangere catre csm - se razbuna de obicei magistratii? ramonel9 ramonel9 Este adevarat ca daca fac o plangere catre CSM , si am mai multe dosare, este posibil ca procurorii / judecatorii sa se razbune pe mine pt. aceea plangere? Sau ... (vezi toată discuția)
Actiune civila abuz in serviciu aidu aidu Vreau sa chem in instanta judecatoarea, deoarece prin deciziile ei ilegale mi-a cauzat prejudiciu intr-un dosar. Urmeaza sa ii cer daune materiale toti banii ... (vezi toată discuția)