avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... raspunderea magistratilor
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

raspunderea magistratilor

art 94^4 din legea 303/2004
Dreptul persoanei vătămate la repararea prejudiciilor materiale
cauzate prin erorile judiciare săvârşite în alte procese decât cele penale
nu se va putea exercita decât în cazul în care s-a stabilit, în prealabil,
printr-o hotărâre definitivă, răspunderea penală sau disciplinară, după
caz, a magistratului pentru o faptă săvârşită în cursul judecăţii procesului
şi dacă această faptă este de natură să determine o eroare judiciară
am si eu o rugaminte daca imi poate explica cineva:
daca am sesizat consiliul superior al magistraturi despre fapta unui judecator (pe baza art. 99 alin. 1 lit h din legea nr. 303/2004 ) si am primit raspuns ca acel judecator a fost sanctionat disciplinar , ptr a ma indrepta cu o actiune imporiva ministerului de finante ptr plata unui prejudiciu creat de acel judecator , mai am nevoie de o hotarare definitiva sau este suficienta raspunsul consiliului..........
nu inteleg termenul acesta din lege citez: ( în prealabil,printr-o hotărâre definitivă )
si mai am o intrebare sa introduc in penal sau civil ?
Ultima modificare: Joi, 6 August 2009
ContSters89128, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:42, 20 August 2009
ricu a scris:

acest lucru s-a petrecut intr-un orasel mic din provincie (unde toti ne cunostem intre noii)
si am primit amenintarii indirecte iar avocatii din zona la care am cerut consultatie au cam dat bir cu fugiti cand au auzit de cauza

--------------------------------
MIHAI GRIGORE a scris:

ricu a scris:

art 94^4 din legea 303/2004
Dreptul persoanei vătămate la repararea prejudiciilor materiale
cauzate prin erorile judiciare săvârşite în alte procese decât cele penale
nu se va putea exercita decât în cazul în care s-a stabilit, în prealabil,
printr-o hotărâre definitivă, răspunderea penală sau disciplinară, după
caz, a magistratului pentru o faptă săvârşită în cursul judecăţii procesului
şi dacă această faptă este de natură să determine o eroare judiciară
am si eu o rugaminte daca imi poate explica cineva:
daca am sesizat consiliul superior al magistraturi despre fapta unui judecator (pe baza art. 99 alin. 1 lit h din legea nr. 303/2004 ) si am primit raspuns ca acel judecator a fost sanctionat disciplinar , ptr a ma indrepta cu o actiune imporiva ministerului de finante ptr plata unui prejudiciu creat de acel judecator , mai am nevoie de o hotarare definitiva sau este suficienta raspunsul consiliului..........
nu inteleg termenul acesta din lege citez: ( în prealabil,printr-o hotărâre definitivă )
si mai am o intrebare sa introduc in penal sau civil ?

Trebuie sa il actionezi in instanta pe acel magistrat deoarece articolul de lege este foarte clar : trebuie sa fi fost condamnat printr-o hotarare! Deci simpla sanctionare administrativa a lui nu are valoare de hotarare judecatoreasca!
B-)

----------------------------------------------------------------

Cum se poate inainta o plangere fata de un magistrat atata timp cat nu pot afla domiciliul acestuia ?
Se poate face plangere penala in baza unei sentinte judecatoresti (ca dovada a ""erorilor""intentionate )?

In cuprinsul dispozitivului procedural din Sentinta/decizii rezulta clar > (care este prima treapta a infractiunii-latura subiectiva / obiectiva ???) de a "" favoriza inculpatul"" sub aparenta incidenta a legii.

Cum se procedeaza in asemenea situatii ???

Va multumesc anticipat !

Cu respect si consideratie ,
rodica_post
Se poate face plangere ... se mentioneaza adresa de la locul de munca... plangerea o puteti adresa Înaltei Curti de Casaţie şi Justiţie.

Conform art. 222 alin. (2) C. proc. pen., plângerea penală trebuie să cuprindă numele, prenumele, calitatea şi domiciliul petiţionarului, descrierea faptei care formează obiectul plângerii, indicarea făptuitorului dacă este cunoscut şi a mijloacelor de probă.
Plângerea penală adresată direct instanţei, care nu întruneşte cerinţele prevăzute în dispoziţiile art. 222 alin. (2) C. proc. pen., în sensul că nu cuprinde descrierea faptei pentru care se solicită tragerea la răspundere penală a persoanei reclamate, se respinge ca inadmisibilă, nefiind incidente dispoziţiile art. 222 alin. (7) C. proc. pen.

Vedeti si acest link
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale _Alin_ _Alin_ Daca o persoana care s-a plans la CSM pentru o abatere disciplinara a unui magistrat (judecator sau procuror), iar CSM trimitand inspectia judiciara, daca ... (vezi toată discuția)
Plangere catre csm - se razbuna de obicei magistratii? ramonel9 ramonel9 Este adevarat ca daca fac o plangere catre CSM , si am mai multe dosare, este posibil ca procurorii / judecatorii sa se razbune pe mine pt. aceea plangere? Sau ... (vezi toată discuția)
Actiune civila abuz in serviciu aidu aidu Vreau sa chem in instanta judecatoarea, deoarece prin deciziile ei ilegale mi-a cauzat prejudiciu intr-un dosar. Urmeaza sa ii cer daune materiale toti banii ... (vezi toată discuția)